הרב שלמה הכט, מחבר הספר 'עתידין להתחדש', התייחס בהשקת ספרו החדש למציאות חדשה שבה יוגשמו מרבית ההבטחות הטכנולוגיות ובוחן האם תוכל ההלכה המקובלת בידינו לפעול בה.
"הספר הזה נכתב בתקופות קשות ומאתגרות, הוא התחיל ממש בימי הקורונה, ההמשך כמובן בימי המריבה הפוליטית בישראל, כאשר הסיום והעריכה וההוצאה בימי המלחמה. למרות זאת ואולי בגלל זה הוא ספר אופטימי, בסופו של דבר אני אני כתבתי אוטופיה, כלומר, הפיתוחים הטכנולוגיים לפי מה שהתייחסתי בספר יהיו מוצלחים ויביאו ברכה לעולם והבעיה היחידה שתהיה לנו זה להכיל את העולם ההלכתי שלנו או במקומו עולם מוסרי במציאות החדשה", אומר הרב הכט.
הרב הכט תיאר כיצד קוראיו המוקדמים של הספר טענו כי הבשר המתורבת לא יצליח, מכוניות אוטונומיות לא יתפשטו ובית חכם לא יהיה כל כך חכם. "האמת שבמבט קצר טווח הם צדקו כי במבט קצר טווח לפני 10 שנים אמרתי שהבנות הצעירות שלי לא יצטרכו ללמוד נהיגה וזה לא יקרה כנראה. חברות הבשר המתורבת בישראל נמצאות על סף פשיטת רגל וגם בעולם אין פריצה, למרות זאת, לדעתי כוח היזמות ייתן את הפריצה בתחומים הללו, כאשר הבינה המלאכותית כבר מעוררת שלל שאלות כמו היכולת להבחין בין אמת לשקר, חלוקה הוגנת של הרווחים בפיתוחים החדשים, השתלטות של המכונות על הממשל ועל השליטה במה שבני אדם עושים והאח הגדול של ספר 1984 יכול לקרום עור וגידים.
יש לי פרק בספר על בינה מלאכותית שעוסקת בהשגחת כשרות אבל יכולה להיות גם השגחה על בני אדם. כמו כן, שימוש בבינה מלאכותית במערכות נשק אוטונומיות שינהלו את המלחמות ויחריפו את הלוחמה. לא רק בבינה מלאכותית, איבוד של דמות השבת, עולם שאף אחד לא יוצא מהבית וכל המגע האנושי הוא וירטואלי".
הרב הכט שוב מדגיש כי הוא בחר בתסריט האופטימי. "למרות האתגרים תוך כדי כתיבת הספר, בחרתי לאו דווקא במודע, בתסריט האופטימי. אי אפשר לתת לדברים לקרות מעצמם ואנחנו נסתדר עם מה שיהיה אלא צריך לעצב אותם וצריך לדחוף אותם, צריך מודעות ויוזמה. מוטל על כל אדם לראות מה קורה מסביבו ולבחור מה הוא עושה עם זה, המשימה של כל אחד מבני ישראל היא לפתוח עיניים למציאות ולזהות התרחשות מול העיניים.
אנחנו חיים בזמנים שמעוררים לתשובה ולמחשבה והחובה שלנו להרים את הראש, להתבונן על מעשה השם בארץ, זה לדעתי הסיפור של הספר וזה הקריאה שאני מפנה לקוראים - לפתוח את העיניים ולהגיב למציאות".