
איש חברון ופעיל הימין ברוך מרזל סיפר בראיון לערוץ 7 על הקשר האישי שזכה לנהל במשך למעלה מ-25 שנה עם ראש ישיבת "כסא רחמים", הרב מאיר מאזוז זצ"ל, שהלך לעולמו בגיל 80.
"זכיתי להיות בקשר הדוק עם הרב מאזוז. אירחתי אותו גם בחברון וגם בשומרון", סיפר מרזל. "מעבר להיותו גדול בתורה ובחכמה, הוא היה בעל עמדות אמיצות וברורות בנוגע לשלמות הארץ".
מרזל נזכר בהיכרות הראשונה ביניהם בעת הסכמי אוסלו: "אז פגשתי יהודי תלמיד חכם עצום, מצד אחד, ומצד שני אדם לבבי מאוד – אבל בעיקר, איש אמת. למרות ההערצה הגדולה שהייתה לו לרב עובדיה יוסף, הוא התנגד להסכמים מתוך יושר פנימי. הוא אמר לי אז: 'אני לא יכול להוציא דברים שפוגעים ברב עובדיה, אבל אני לא אתמוך בדבר שגוי', הייתה לו גם זיקה לרבי מלובביץ', אבל עמדתו תמיד נבעה מהאמת כפי שראה אותה".
לדבריו, הרב מאזוז ליווה כמעט כל מאבק למען שלמות הארץ: "הוא תמיד תמך, ייעץ, עודד. רק בגלל מצבו הבריאותי הוא לא השתתף פיזית בכל המאבקים. הייתה אסיפה של רבנים מהציונות הדתית, והוא – חרדי מובהק – היה שם היחיד מהציבור שלו. הוא אמר: 'זו האמת, ולכן אני כאן'".
מרזל שיתף גם בעצות שקיבל ממנו בנוגע למאבק על חברון: "כשהיה הסכם חברון, פניתי אליו, והוא אמר לי: 'תתרכזו במערת המכפלה – זה מקום שכל יהודי קשור אליו בנפש.' בזכות ההכוונה שלו, הצלחנו לרכז את המאבק סביב המערה ולחזק את היישוב היהודי בחברון".
לדבריו, למרות מצבו הרפואי, הרב מאזוז השתתף בשבת חיי שרה בחברון, ביקר בישיבת שבי חברון ונתן שיעורים בכל מקום בו שהה. "הוא היה יהודי מלא וגדוש בתורה, אבל גם עם דעות עצמאיות על פי האמת שהאמין בה. גם בנושא חינוך, עברית תקנית ודקדוק – הכל היה חשוב לו. הישיבות שלו היו מיוחדות במינן, שילוב של בקיאות ודיוק".
עוד נזכר מרזל בעמדותיו התקיפות של הרב גם מול עסקאות כמו עסקת שליט: "הוא אמר לי – זו עסקה נוראית. 'אני מכיר את הערבים,' הוא היה אומר לי שוב ושוב. 'אתה לא צריך לספר לי – אני מכיר אותם טוב, אבא שלי נרצח על ידי ערבים בטוניס'".
ברוך מרזל מסיים בדברי פרידה אישיים, "כשעלה הרעיון של הקמת מפלגת "יחד" הרב מאזוז יחד עם הרב אברג'יל קראו לי לרוץ יחד עם אלי ישי ואני הסכמתי. תמיכתו באלי ישי הייתה עיקשת ונאמנה, גם במחיר עימות עם כל הממסד של ש"ס. הוא לא חיפש טובת עצמו – רק אמת ונאמנות ולא היה מזגזג".