
32% מניצולי השואה אשר חיים בישראל מקבלים שירותים ממשרד הרווחה – כך עולה מנתונים שמפרסם משרד הרווחה והביטחון החברתי לקראת יום הזיכרון לשואה ולגבורה.
מדובר ב-42,345 איש ואישה מתוך 132,826 ניצולים. על פי הנתונים, 10% מכלל ניצולי השואה הלכו לעולמם בתקופה שבין יום הזיכרון אשתקד (אפריל 2024) לזה השנה, ועל פי ההערכות חיים כיום בישראל כ- 119,903 ניצולים.
משרד הרווחה תומך בפיתוח והרחבה של שירותים עבור הניצולים בסכום של כ-77 מיליון שקלים בשנה.
כ-2,500 ניצולי שואה חוו את האירועים הקשים של השבעה באוקטובר, שלרבים מהם העלו את מאורעות מלחמת העולם השנייה.
כ-2,000 ניצולי שואה נאלצו לנטוש את ביתם ולהתפנות לאזור בטוח כתוצאה מכך. בחודשים האחרונים רובם כבר חזרו לביתם ונכון להיום 128 ניצולי שואה עדיין מפונים, רובם בצפון.
שר הרווחה והביטחון החברתי, יעקב מרגי, אמר: "בשנה האחרונה איבדנו כעשרה אחוזים מניצולי השואה בישראל, דבר אשר מטיל על כולנו אחריות כפולה: ראשית, להגביר את המאמצים להעניק לניצולים הנותרים חיים בכבוד, ותמיכה נפשית וחברתית מקיפה; ושנית, לפעול בנחישות לתיעוד סיפוריהם, שימור עדויותיהם והנחלת מורשתם לדורות הבאים.
עלינו להבטיח כי חוויותיהם, לקחיהם וקולם של הניצולים ימשיכו להדהד גם כאשר הם עצמם לא יהיו עוד עמנו. משרד הרווחה משקיע משאבים רבים לפיתוח שירותים עבור ניצולי השואה, החל ממועדונים חברתיים להפגת בדידות דרך עו"סים ייעודיים ועד לתקציב גמיש לכל צורך - שירותי הרווחה פועלים ללא לאות לדאוג לכך שהניצולים יחיו ברווחה בשלהי חייהם", הוסיף מרגי.
מנכ"ל משרד הרווחה, ינון אהרוני, ציין כי "המשרד פועל כל העת להקצאת משאבים ולפיתוח שירותים לאוכלוסייה הוותיקה בכלל ולניצולי השואה בפרט, מתוך הכרה עמוקה בחשיבות הדאגה לרווחתם ובמחויבותנו החברתית כלפיהם. לניצולי השואה שהגיעו לארץ במהלך ולאחר השואה יש תפקיד מרכזי בבנייתה של מדינת ישראל, בחיזוק האתוס הציוני ובהנצחת בני עמנו שנרצחו במהלכה. ההשקעה המתמשכת בשירותי רווחה, בטיפול סיעודי, בתמיכה נפשית ובמערך שירותים מקיף עבורם היא לא רק חובה מוסרית, אלא גם ביטוי מוחשי לערכי הערבות ההדדית שמובילים את מדינת ישראל".