הרב חנוך אביצדק התמנה לרב הקהילה היהודית בטרוג'ילו שבצפון-מערב פרו. זו הפעם הראשונה שמתמנה רב לקהילה יהודית זו.

כ98% מיהודי פרו, המונים רק 5000 נפש מגוררים בעיר הבירה לימה. למרות היותם מיעוט מבוטל בין 20 מיליון תושבי המדינה, ניכרת מעורבותם בחיי הכלכלה, האומנויות, וענף הטקסטיל.

בפרו פועל "איחוד האגודות היהודיות" המאגד את שלוש הקהילות במדינה: יוצאי גרמניה, מזרח-אירופאים והספרדים, ולכל קהילה בית כנסת משלה.

קהילה יהודית מסודרת היתה עד כה רק בלימה. מתגוררים בה כ - ‎3000 יהודים המאורגנים ב- ‎3 קהילות. מלבדם פעיל גם בית חב"ד המספק שירותים למטיילים כמו ארגון סדרי פסח וערבי ראש השנה. בשנה שעברה נערך הסדר בעיר הדרומית קוסקו, בה מתכנסים מאות מטיילים ישראלים מכל רחבי פרו, לקראת ליל הסדר. הסדר אורגן על-ידי שליח חב"ד בפרו, הרב שניאור-זלמן בלומנפלד, והשתתפו בו כתשע מאות מטיילים. בלימה ניתן להשיג אוכל כשר במינימרקט של הקהילה, אך המבחר מצומצם ואין גם מסעדות כשרות.

עד תחילת שנות ה- 40 הייתה במדינה תעמולה אנטישמית, שכללה גם פרסומים אנטישמיים. כיום נעלמו כולם.

הרב אפרים זיק (בנו של שדר ערוץ 7, אדיר זיק), המכהן בקהילת לימה שבפרו, הציג לפני חודשים אחדים בכינוס של רבנים בגולה, פרויקט של קירוב יהודים שהתרחקו מיהדות באמצעות אמנות. זיק ביקש לקשור את הנטייה האמנותית הרווחת ממילא בפרו בזהות יהודית, דרך הכנת יצירות אמנות לבית הכנסת המקומי, יצירת לוח שנה בעל אופי אמנותי, חוג אמנות משותף להורים וילדים (שבשלב מסוים גלש גם לבית האבות של הקהילה) ושילוב העיסוק באמנות יהודית בתוכנית הלימודים של בית הספר היהודי. בהציגו את הפרויקט הוסיף זיק, שהוא נשען גם על העובדה שנשות דרום אמריקה בעיקר העשירות שבהן כמרבית נשות הקהילה היהודית, אינן נוהגות לעבוד, ותוכניתו איפשרה לשלב את שפע הפנאי שלהן עם המודעות האמנותית המפותחת, והרצון להעמיק את הזהות היהודית. (ר)