ישראלים רבים ברחבי הארץ חוגגים ב-31 לדצמבר מדי שנה את תחילתה של השנה האזרחית, חגיגות המכונות 'סילבסטר'.
הלילה הנקרא 'סילבסטר' הוא הלילה שבו מתחלפת השנה האזרחית. החג קרוי על-שמו של האפיפיור סילבסטר הראשון שכיהן בשנים 314 - 335. אפיפיור זה מת ב-31 בדצמבר, ומאז נקשר סיום השנה האזרחית בחגיגות הנושאות את שמו.

התקופה שבה הוא כיהן כאפיפיור הייתה משמעותית ביותר בתולדות הנצרות. זו הייתה תקופתו של קונסטנטינוס קיסר רומי, תקופה שבה מעמדה של הכנסייה השתפר מאוד.

על פי האגדה, האפיפיור סילבסטר ה-1 הטביל את הקיסר קונסטנינוס הגדול לנצרות, ובכך ריפא אותו ממחלת הצרעת. הקיסר קיבל עליו את הדת הנוצרית, ועמו רבים מחייליו ולאחר מכן כל בעלי התפקידים באימפריה הרומית. לאגדה זו אין סימוכים הסטוריים.

ישנן טענות על כך שכאפיפיור, סילבסטר הראשון, הביא לשנאת יהודים ולפעולות נגדם. אין ראיות לכך שפעל באופן מיוחד נגד היהודים אך ככל הנראה מדובר באחריות הכוללת של הכנסייה הנוצרית לפרעות ביהודי אירופה באותה תקופה.

ב-31 לדצמבר בשנת 1400 בזמן חגיגות היין של הנוצרים בליל הסילבסטר הם יצאו בפוגרום מאורגן ראשון נגד היהודים. הפוגרומים פרצו במקביל בערים באנגליה, צרפת וגרמניה.

באותו יום בשנת 1941 רצחו חיילים גרמנים בלילה אחד יותר מ 600 יהודים נשים זקנים וטף בוורשה כדי "לחגוג את החג".

חגיגות ליל השנה האזרחית החדשה נחשבות כסממן של התבוללות ועבודה זרה. בהלכה היהודית חל איסור לציין חגים של עובדי עבודה זרה, קטגוריה אליה נכנסת הנצרות על דעת רוב הפוסקים, במשנה תורה לרמב"ם (הלכות עבודה זרה וחוקות הגויים פרק ז' הלכה ג'), מצוין "עבודה זרה עצמה ומשמשיה ותקרובת שלה וכל הנעשה בשבילה אסור בהנאה" והכסף משנה מפרש במקום כי מדובר גם בחגים של עובדי עבודה זרה האסורים בהנאה.

מחלקת הכשרות של הרבנות בערים שונות הודיעה בעבר כי תשלול את תעודת הכשרות מבתי מלון ומאולמות- אירועים, שבהם ייערכו חגיגות סילבסטר. הרבנות נאלצה לסגת מדרישתה לאחר שהוגשה עתירה לבג"ץ בעניין זה.