פרוייקט ייחודי מתבצע בימים אלה במרכז הרפואי אסף הרופא, ובמהלכו אוספים חברי הצוות הרפואי את מנהגי בני העדה האתיופית, ורושמים אותם במטרה ללמוד על מנהגי הבריאות שלהם ולגשר בין מנהגים אלה לבין המקובל בבתי החולים בארץ.

מהמרכז הרפואי אסף הרופא נמסר כי למטרה זו הציע סטודנט בן העדה, הלומד עבודה סוציאלית באסף הרופא, לרכז את מנהגי העדה בתחום הבריאות, כדי שאפשר יהיה להכירם ולהתמודד עימם בשעת הצורך.

הרעיון נתקבל בהתלהבות, שכן לא פעם נתקלים חברי הצוות: הרופאים, האחיות, העובדות הסוציאליות, הדיאטניות ועוד בתופעות של אי רצון לשתף פעולה או באי אמון של בני העדה בכל הקשור לטיפולים שונים.

מהמרכז הרפואי אסף הרופא הביאו כדוגמא את העובדה שרבים מבני העדה אינם מאמינים בתרופות בצורת כדורים, דבר הקשור לאמונתם, שהדם הוא הבסיס לחיים. לעומת זאת הם כן מאמינים בעירויים ובזריקות.

מנהג אחר המקובל על ידי בני העדה ואינו מקובל על ידי הרפואה המערבית, הוא כריתת הענבל שבגרון. האתיופים מאמינים שהוא גורם לחנק.

דוגמא נוספת שמנסים להתחקות אחריה במרכז הרפואי אסף הרופא הן היולדות בנות העדה. מסתבר שהן נוהגות ללדת בבגדים ובשמלה ארוכה והן במבוכה ואף במצוקה כאשר הן מגיעות ללדת בבתי חולים בארץ, שבהם מקובל להפשיטן מבגדיהן ולהלבישן חלוק פתוח למחצה.

הכוונה היא כי לאחר שיילמדו המנהגים, יארגן בית החולים מערכת מסודרת אשר תנחה את חברי הצוות הרפואי בכל הקשור להסברת מנהגי הרפואה המערביים לבני העדה.

אחד הרעיונות הוא להיעזר במגשרים בני העדה, שיסייעו לחברי הצוות הרפואי בעת הצורך.