
בפגישה שהתקיימה בין שר החינוך, הרב שי פירון לבין יו"ר קרן ויקימדיה העולמית המבקר בארץ לרגל כנס אקדמיית ויקיפדיה ישראל, סוכם כי במסגרת תכנית הלמידה המשמעותית של משרד החינוך יוטמע בשנים הקרובות גם את שיתוף הפעולה עם ויקיפדיה.
במסגרת שיתוף פעולה זה, מורים בהיסטוריה, גאוגרפיה ומדעים יעברו השתלמויות מקצועיות וידריכו את התלמידים להשלים ערכים ריקים או ערכים חסרים שהמידע הקיים בהם בוויקיפדיה הוא דל ואינו מספק. במשרד החינוך מציינים כי מדובר בשיתוף הפעולה המערכתי הנרחב הראשון בעולם בין מערכת החינוך לתנועת ויקימדיה.
בהמשך יבחן משרד החינוך אפשרות לשלב את מטלת כתיבת הערכים בוויקיפדיה גם בלמידה המשמעותית כעבודת חקר ומעורבות קהילתית. בנוסף, נבחנת האפשרות שתלמידים דוברי שפות זרות (אנגלית, רוסית) יכתבו ערכים על ישראל גם בוויקיפדיות בשפות נוספות.
יצוין כי במסגרת שיתוף הפעולה המתנהל כבר כיום בין ויקימדיה ישראל למשרד החינוך פועלים מספר פרויקטים ניסיוניים, במהלכם מורים מקבלים הדרכות על שימוש נבון בוויקיפדיה וכתיבת ערכים; פרויקטים לכתיבת ערכים בוויקיפדיה על ידי תלמידי חטיבות ביניים מצטיינים והדרכות על שימוש נכון וביקורתי בוויקיפדיה בקרב תלמידי יסודי. יצוין כי במסגרת שיתופי הפעולה האקדמאיים במגוון אוניברסיטאות ומכללות ברחבי הארץ נכתבים מאות ערכים בשנה על ידי סטודנטים במסגרת קורסים בהם הסטודנטים כותבים ערכים בוויקיפדיה כחלק מלימודי התואר ולפעמים אף במקום מבחן או מטלת סיום. לאחרונה קיימה הפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב קורס ייעודי בהיקף של 2 נ"ז בנושא ויקיפדיה ורפואה.
במשרד החינוך מזכירים נתוני סקר שפורסם בשבוע שעבר כחלק מאקדמיית ויקיפדיה 2014 ולפיו 84% מהציבור בישראל סומך ברמה גבוהה על ויקיפדיה ו-74% טוענים כי היא מספקת להם את כל המידע שהם מחפשים. למעלה משליש מהאוכלוסייה הביע עניין ללמוד ולכתוב בוויקיפדיה.