כשאת בהריון עורך רגיש יותר
כשאת בהריון עורך רגיש יותרצילום: פנימה

הורמונים הם חלק בלתי נפרד מחייהן של נשים. בכל שלב בחיים, ובייחוד בהיריון, אנחנו נפגשות עם עצמנו מחדש - וגם עם תופעות לוואי שלא הכרנו.

בזמן ההיריון מתעוררות תופעות ידועות כמו שינוי בסוג העור, פיגמנטציות (כתמי עור), רגישות בעור, עייפות שמביאה עמה כתמים כהים ושחורים מתחת לעיניים ועוד.

למרות השינויים שמתרחשים בתדירות גבוהה, אל לך להפסיק את שגרת הטיפוח שלך. להפך, לעתים תרגישי צורך לשנות ולפתוח בשגרה חדשה שתענה על צרכייך המשתנים. התנהלות נכונה בהיריון נחלקת לשני סוגים: טיפול מניעתי וטיפול לשיפור המצב.

טיפולי פנים בהיריון? כן!

טיפול פנים במהלך ההיריון מותר בהחלט. כתוצאה מהשינויים ההורמונליים עור הפנים הופך לעתים לשמנוני ומתמלא בפצעים. טיפול פנים יכול לסייע ולהיטיב עם עורך. מכיוון שיש חומרים שאסורים לנשים הרות כמו רטינול, חשוב שתיידעי את הקוסמטיקאית על כך שאת בהיריון. כמו כן, עורך רגיש במיוחד בשלב ההיריון בשל העלייה בנפח הדם בגוף. לכן רצוי שהטיפול יהיה עדין.

שמירה יומיומית

כשאת בהיריון עורך רגיש יותר, רמת ההורמונים בגוף עולה וכך גם הסיכוי לפיגמנטציות (כתמי עור). קרם לחות עם מקדם הגנה שומר על עורך ולכן הוא חיוני. בעצמך תגלי שקרם הלחות משפיע מאוד על האיפור שיבוא אחריו, מכיוון שאם העור מאוזן ורווי האיפור נראה יפה יותר ולא מאולץ.

מייק אפ

מייק אפ הוא חברה הטוב של האישה. גם אם לא השתמשת בו עד עכשיו את מוזמנת לנסות. אל תחששי מהמראה המאופר, יש המון סוגי מייק אפ שאינם בולטים בנוכחותם, מעניקים כיסוי טוב ועדין ומכילים מקדמי הגנה והכי חשוב - מסתירים את הפצעונים ולעתים את הכתמים הכהים.

כשהמייק אפ לא מספיק

כאשר מעט מייק אפ לא עוזר לכהויות מתחת לעיניים שנובעות בעיקר מעייפות, השתמשי בקונסילר. למעשה גם הקונסילר הוא ממשפחת המייק אפ, ההבדל ביניהם הוא רק בכמות הלחות והפיגמנט. שימי לב שחשוב לבחור קונסילר בעל יכולת כיסוי גבוהה. בשימוש נקודתי, הניחי בתפיחות מתחת לעיניים וגם מעליהן.

בשלב ראשוני בחרי קונסילר בעל גוון כהה יותר מגון עורך, רצוי בגוני הכתום. לעומת קונסילר כתום (כשלושה גוונים מתחת לגון עורך), גוון בהיר מזה של עורך ייתן מראה אפרפר לפיגמנטציה או מתחת לעיניים ולא יעשה את העבודה. 

 צביעת שיער

במחקרים שנעשו לא נמצא שצביעת שיער בזמן ההיריון פוגעת בעובר. למעשה, מעט מאוד מהכימיקלים המשמשים לצביעת השיער נספגים בגוף האישה. אם את בכל זאת מודאגת, חכי עם צביעת השיער לשליש השני של ההיריון, אז העובר פחות פגיע וחשוף.

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי