הזמרת אהובה עוזרי הלכה לעולמה היום (שלישי) בגיל 68 לאחר מאבק ממושך במחלת הסרטן. מועד הלוויתה טרם נמסר.
נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, אמר כי ''עם לכתה, היא מותירה עימנו את גוון קולה המיוחד, את לחניה הנדירים, את שיתופי הפעולה המוסיקליים הייחודיים שלא פסקה מליצור גם ממיטת חוליה. גם אחרי לכתך אהובה יקרה, ילוו אותנו צילצולי פעמונייך. רק לנגן אהבה''.
יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין ספד: ''אהובה עוזרי הייתה דמות מיוחדת במינה שהפליאה למזג בין מזרח למערב בלחניה ובמילותיה. דבקותה ביצירה למרות הקושי היא השראה מופתית. יהי זכרה ברוך''.
שרת התרבות מירי רגב כתבה בטוויטר, "עטרת ראשה של התרבות הישראלית המתחדשת נפלה היום. אהובה, נוחי על משכבך בשלום. אני מבטיחה לך שקולך לא יידום לעולם".
בשנת 2000 התגלה אצל עוזרי סרטן במיתרי הקול ובעקבות זאת נכרתו מיתרי קולה. לפני שנתיים עברה ניתוח נוסף להסרת גידול בגרון. עוזרי לא וויתרה והמשיכה להופיע עם זמרים למרות קולה הצרוד.
בשנת 2008 הוענק לעוזרי פרס על תרומתה הייחודית לזמר העברי מטעם אקו"ם. בנימוקי השופטים נאמר כי "אהובה עוזרי היא תופעה ייחודית ומקורית בזמר העברי, היא יוצרת, זמרת ומוזיקאית שהשפיעה רבות על המוזיקה בארץ, בעיקר בזכות אישיותה וסגנון כתיבתה המיוחד. אהובה היא לא רק מלחינה אלא גם פזמונאית מוכשרת, שכתבה בין היתר את המילים לשירים: 'היכן החייל שלי', 'עמק הפרחים', 'קול קורא לי במדבר' ו'צליל פעמונים'.
"עוזרי הינה מעמודי התווך של הזמר הים תיכוני הישראלי. היא תמכה, עודדה וקידמה זמרים ויוצרים אחרים כשאחד הראשונים שפרח בעזרת תמיכתה היה זוהר ארגוב. אהובה השקיעה שעות רבות בפיתוח קולו ובעיצובו כזמר.
"אהובה אחראית גם להצלחתו של רון שובל, עודדה אותו לפתח קריירה בתחום המוזיקה ולקחה אותו להופעות עוד בהיותו בן 10. בלחניה הרבים השתמשו דקלון, להקת העוד, יואב יצחק, נתי לוי, שרית חדד, אייל גולן, ועוד רבים אחרים.
"אהובה עוזרי ידעה להשתלב גם בסגנונות אחרים ומגוונים של המוזיקה, ועוררה עניין בזמרים שאינם מהמוזיקה המזרחית, וכך פנתה אליה יהודית רביץ, למשל, וגם להקת 'הדג נחש', ששיתוף הפעולה עימם הדהים רבים בתקשורת''.