
מנתונים שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לרגל יום המשפחה עולה כי שם המשפחה הנפוץ ביותר בישראל הוא כהן, ויותר מ-180 אלף אנשים נושאים שם משפחה זה.
השם כהן נפוץ בהרבה מהשם השני בשכיחותו - לוי (105 אלף). השם לוי שכיח בהרבה מהשמות שאחריו: מזרחי, פרץ, ביטון, דהן, אברהם, פרידמן, אגבאריה, אזולאי, מלכה, כץ ויוסף.
יהודים
2.6% מהיהודים נקראים בשם כהן, כלומר אחד מכל 40 יהודים נושא שם משפחה זה ו-1.5% מהיהודים נקראים בשם המשפחה לוי, כלומר אחד מכל 25 יהודים נושא את אחד משני השמות כהן או לוי.

מוסלמים, נוצרים ודרוזים
השם המוסלמי הנפוץ ביותר הוא אגבאריה - 1.3% מהמוסלמים נקראים בשם זה (19 אלף), אחריו נפוצים השמות מחאמיד (16.5 אלף), ג'בארין (15 אלף), ח'טיב (13 אלף), זועבי (12 אלף) ומחאג'נה (11.5 אלף). בקרב הנוצרים השם הנפוץ ביותר הוא ח'ורי - 4.9% מהנוצרים נקראים בשם ח'ורי או חורי. 1.5% נקראים בשם חדאד.
בקרב הדרוזים השם הנפוץ ביותר הוא חלבי - 4% מהדרוזים נקראים בשם זה, אחריו נפוצים שמות המשפחה: גאנם, אברהים, אבו סאלח ועמר.
שינוי שמות משפחה
75% מהנשים הנשואות ו-10% מהגברים הנשואים שינו את שם משפחתם. בקרב היהודים 80% מהנשים שינו את שמן, לעומת 12% בקרב הגברים.
ביישובים החרדיים אלעד, מודיעין עילית וביתר עילית נמצאו האחוזים הקטנים ביותר (3,4,5 בהתאמה) של נשים נשואות שלא שינו את שם משפחתן .לעומת זאת, בבת ים קרוב לשליש מהנשים לא שינו את שם משפחתן ובערים ערד, נתניה, חיפה, כרמיאל, תל אביב-יפו, אילת, באר שבע ונתניה קרוב לרבע מהנשים הנשואות לא שינו את שם משפחתן.
שני שמות משפחה
2.3% מאוכלוסיית ישראל נושאים שני שמות משפחה. תופעה זו נפוצה יותר בקרב נשים - 3.7% מכלל הנשים ו-5.8% מקרב הנשים הנשואות. לעומת זאת, ל-0.7% מהגברים הנשואים היו שני שמות משפחה. 6.8% מהנשים היהודיות נשאו שני שמות משפחה, לעומת 0.8% מהגברים היהודים. בקרב היהודים הרווקים 1.5% בלבד נושאים שני שמות כאשר ישנם הבדלים קלים בין נשים (1.6%) לגברים (1.4%) אך בקרב הנשואות אחוז בעלי שני שמות המשפחה הינו 7.6% ובקרב הגברים 0.8% (פחות מאשר בקרב הרווקים).
ישנו הבדל משמעותי בין נשים שנישאו בגיל צעיר יחסית לאלו שנישאו בגיל מבוגר יחסית. אחוז הנשים שנישאו בגיל צעיר יחסית ונושאות שני שמות משפחה הוא נמוך. ניתן לראות שככל שגיל הנישואין עולה, כך עולה אחוז הנשים הנושאות שני שמות - מפחות מאחוז בגילי 19-18 ל-20% בגילי 35 ומעלה.
התופעה של נשיאת שני שמות משפחה הולכת ומתרחבת עם השנים. אחוז נשים צעירות יותר שנולדו בשנים 1987-1975 ושנושאות שני שמות משפחה גבוה יותר מהנשים המבוגרות יותר (שנולדו בשנים 1955-1975) שנישאו באותו גיל. ניתן לומר שהנישאות מאוחר יחסית מייצגות את האוכלוסייה הפחות מסורתית ולכן נוטות יותר לשמור על שם נעוריהן. ייתכן גם שנשים הנישאות בגיל מאוחר יותר נמצאות בשלב מתקדם יותר בקריירה, ולכן הן נוטות לשמור על השם שבו מכירים אותן מקצועית.
שמות זהים בקרב בני זוג
בעבר הייתה זהות גבוהה בשמות המשפחה של הגבר והאישה - 93% מהנשים ילידות 1955-1945 נשאו שם משפחה זהה לזה של בן הזוג שלו הן נשואות, אך בקרב ילידות 1987-1974 המצב היה כך רק בקרב 80% מהזוגות. ההתאמה הגבוהה יותר (95%) בקרב ילידות השנים 1995 ואילך נובעת כנראה מכך שמדובר באוכלוסייה מסורתית יותר הנישאת בגיל צעיר יחסית (ילידות 1993-95) ולכן גם שומרת על המסורת של שמות משפחה זהים בקרב שני בני הזוג.
שם משפחה של האישה לפני הנישואין זהה לשם המשפחה של בן הזוג
ישנם מקרים של בני זוג הנושאים שם נעורים זהה, כך שאף אחד מהם לא היה צריך לשנות את שם משפחתו. מספר גדול יחסית (כ-1,000) של זוגות כאלה נשאו את שם המשפחה כהן. התופעה גדולה יותר במגזר הלא יהודי בשמות המשפחה: מחאמיד, ג'בארין, אגבאריה, סואעד, זועבי, מחאג'נה, עמאש, ח'טיב, הייב, חלבי, אבו כף. אחוז הזוגות ששניהם נשאו מראש את אחד משמות המשפחה הללו, היה גדול יותר מזוגות שנשאו את השם לוי, על אף שהוא נפוץ יותר בכלל האוכלוסייה.
עִברות והחלפת שמות משפחה בקרב יהודים
שם המשפחה הנבחר ביותר בקרב גברים יהודים שהחליפו את שם משפחתם הינו חן. השם חן נבחר במקום שמות המשפחה: חסן, חסאן, אוחנה, חיון, אוחיון, חנוכה, חמו, חחיאשוילי, חלפון, חונדיאשוילי אוחנונה,. שמות משפחה נוספים שבחרו גברים ששינו את שם משפחתם היו: מור, טל, אביטל, אלימלך, מיכאלי, שושן, בר, שחר, גולן ושגב.
שמות המשפחה הנפוצים שאותם משנים הם: מזרחי, לוי, חסן, כהן, עמר, אבוטבול, אביטול, ביטון, שורץ, חדד וסבח. רוב הגברים ששינו את שם המשפחה מזרחי בחרו בשמות: מור, שחר, מזור, קדם, גולן, הראל, רז, מאור וקדמי. אלה ששינו את שם המשפחה לוי בחרו בשמות: הלוי, לביא, לוין, לב.