כדאי או לא כדאי?
כדאי או לא כדאי?צילום: שאטרסטוק

היום אפשר למצוא מגוון רחב של מוצרים עמידים לאורך זמן ואף עמידים במים. חשוב להבין שאמנם יש תחושה של יופי תמידית – שלטעמי היא פחות מוצלחת מתחושת יופי מתוחזקת - אבל חלק מהתכשירים הללו פוגעים בעור ואף נראים עייפים ולא מוצלחים.

כשאנחנו מתאפרות על בסיס יומיומי, חשוב מאוד לבחור במוצרי טיפוח שתואמים את סוג העור שלנו, נותנים תחושה נעימה וכמובן נראים יפה, והכי חשוב - לא מזיקים לנו.

אפשר לחלק את משפחת העמידים לשניים: עמידים במים ועמידים ל‑24 שעות ויותר. מה ההבדל ביניהם?

בעבר לא יכולנו למצוא בכל פארם את גון המייק-אפ המדויק ואת המרקם האהוב והמותאם לסוג העור. היו בסך הכול ארבעה גוני מייק-אפ - אדום, חום, צהוב ולבן - ובאמצעות ערבוב יצרו את הגוון המדויק לכל אחת. כך שאמנות האיפור הייתה אמנות כמו שרק צייר יכול לערבב ולהגיע לתת-גוון מדויק.

זאת ועוד, בעבר סוגי המייק-אפ השונים, כמו גם מוצרי איפור אחרים, היו מבוססים על שמנים מן החי. נשים רבות היו רגישות ופיתחו אלרגיות, וכך עד היום מאשימים את המייק-אפ כלא בריא לעור.

אולם מאז עולם הטואלטיקה התפתח, וכמובן שאין יותר מוצרי טיפוח שמבוססים על שומן מן החי. במקומו יש היום בסיסים שונים למוצרי האיפור והטיפוח, כמו שעוות דבורים, סיליקון ותמציות צמחיות שונות.

כיום כשאת רוכשת מוצר הוא מפותח כל כך שהוא לא רק מוצר איפור, אלא מכיל רכיבי בישום ולחות שמעשירה את העור.

כמובן שלא הסתפקנו רק בהחלפת השומן מן החי בחומרים מזינים וידידותיים יותר. לנשים שעובדות מסביב לשעון חשוב להיראות נפלא לאורך כל היום. לכן החלו עוד בתחילת המאה ה‑21 לפתח מוצרי איפור שיהיו עמידים יותר, וכמובן לא גוונים אחדים בלבד. כיום כל חברה מחזיקה כ‑10‑20 תתי גוון, כך שאת יכולה למצוא בדיוק את גון עורך. גם במרכיבי המוצרים הוסיפו בסיסים שונים, כדי שיהיה מבחר לכל סוג עור ולכל שלב בחיי האישה.

איפור רזה

כאן נכנס המושג OIL FREE - נטול שומן, על בסיס סיליקון.

אם שמעת את דיילת היופי שורקת לך את סדרת המילים הגבוהה הזאת, את צריכה להבין דבר פשוט: מדובר במוצר שאין בו שומן כלל, מה שהופך אותו לעמיד.

הסיליקון הוא החבר הטוב ביותר של קבוצת האיפור העמידה. למעשה, זוהי זכוכית שעובדה והפכה דקה עד כדי שיצרו ממנה חומר שהעור לא מזהה אותו. כך מנעו מנשים רבות אלרגיות, והמוצרים אף זכו לחיי מדף ארוכים יותר. אם פעם מוצר החזיק שישה חודשים על המדף, היום תוכלו לראות מוצרים עם תפוגה 24 חודשים ואפילו 36 חודשים.

מוצרים עמידים, מה שנקרא OIL FREE, הם מוצרים המבוססים על סיליקון והם אינם מזיקים לעור. יש להם חיי מדף ארוכים ואף אינם דורשים קיבוע (שימוש בפודרה, מה שממעיט קמטוטים ומראה מקומח). אבל! מוצרים אלו דורשים הסרה מדי יום. אם לא מנקים היטב את הפנים מתחילים להיווצר פצעים, וזה אף פוגע בעור לאורך זמן.

זאת ועוד, מוצרים עמידים לרוב אינם מכילים כמויות של לחות ותמציות צמחיות, ולכן חשוב לטפח את העור ולהזין אותו מדי בוקר וערב בקרם לחות, סרום וכל מה שנדרש בהתאם לגיל ולסוג העור.

מה הבעיה במוצרים עמידים?

מוצר עמיד צריך להיות עמיד עד הרגע שבו רוצים להסיר אותו.

כשאני אומרת שמוצרים עמידים אינם מומלצים, אני מתכוונת למוצרים עמידים במים - מוצרים המכונים WATER PROOF. מוצרים אלו מייבשים את העור ובמיוחד את השפתיים. הם כמעט לא ניתנים להסרה, והיום אפשר למצוא להם תחליפים ראויים שיורדים בקלות כשאנחנו רוצים להסיר אותם.

לפיכך כדאי להימנע ממוצרים עמידים במים, מכיוון שהם פוגעים בעור וגם לא נראים טוב בדרך כלל.

היום תוכלי למצוא שפתונים עמידים לארבע עד שש שעות, וממילא התחושה היא נעימה הרבה יותר כשמחדשים שפתון.

ובכלל, איפור עמיד הוא לאו דווקא תלוי במוצרים שבהם את משתמשת אלא באופן שאת משתמשת בהם.

נקי את עור הפנים שלך היטב בסוף כל יום והזיני אותו בלחות חיצונית התואמת את סוג עורך וגילך. ובאשר להזנה פנימית – מלאי את הכלי שלך בעולם של תוכן וערכים. שתייה של מים גם היא תמיד עוזרת למראה עור זוהר יותר.

פורסם ב''פנימה''

לרכישת מנוי