קורס חובלים של חיל הים מכשיר את מפקדי העתיד של ספינות טילים, הצוללות ושאר כלי השיט של צה''ל.
צעירים לפני גיוס המבקשים להגיע לקורס היוקרתי, עוברים ארבעה ימי גיבוש אינטנסיביים שבמהלכם הם נבחנים הן בפן המקצועי והן בפן הפיקודי. בסופם נקבע האם הם מתאימים לשירות ולהכשרה המאתגרת.
הכשרת החובלים מאופיינת בפעילויות פיזיות משמעותיות אשר מאתגרות את הצוערים ובונות את החוסן הנפשי שלהם לקראת התמודדות אל מול מצבי קיצון אותם יפגשו בשירות הצבאי. הכושר הגופני בא לידי ביטוי בין היתר בבוחן החובל, בו החובלים רצים, זוחלים, מטפסים על חבל תחת זמן קצוב.
הפיקוד בלב הים דורש לצד היכולות המקצועיות גם יכולות בין-אישיות. הצוות בים הופך למשפחה המתפקדת תחת מצבי קיצון שונים במטרה לשמור על ביטחונה של מדינת ישראל מהים. בגיבוש בוחנים את המתמיינים לפי יכולותיהם, ואחת המרכזיות שבהן היא היכולת לעבוד בצוות.
כתב ערוץ 7 התלווה לגיבוש חובלים שנערך בבסיס חיל הים בצפון. הוא גילה כי מי מלש"בים (מועמדים לשירות ביטחון) שסיימו את הגיבוש בהצלחה זוכים להפליג בסטי"ל, הפלגה אשר מעניקה להם טעימה מהשירות שהם עתידים לחוות לאחר סיום קורס החובלים.
מפקד האקדמיה הימית של חיל הים, סא"ל אלי סוחוליצקי אמר לערוץ 7 כי הזרוע הימית של צה''ל ערוכה לכל תרחיש. ''יש לנו את טובי הלוחמים שיודעים להתמודד, אנשים עם ראש גדול שעוברים הכשרה ויודעים להתמודד מול התרחישים הללו".
מי מגיע לגיבוש חובלים? ''מגיעים לכאן חבר'ה שרוצים לשרת שירות משמעותי ולעמוד בקו הראשון מול האתגרים הרבים של מדינת ישראל''.
מה הם הולכים לעבור בגיבוש? "המלש"בים יעברו מבחנים פיזיים ומנטאליים רבים, הבודקים את התאמתם לקורס. במסגרת הגיבוש הם עוברים מסעות, נבחנים במשימות פיקודיות, וחותרים בס"גים (סירות גומי)''.











