
לפני חודש וחצי הוציא הזמר אביחי הולנדר (28) את השיר 'לא נרגע' שמדבר על הסיפור האישי שלו כחייל לשעבר שסובל מפוסט טראומה, ומאז הוא לא מפסיק לקבל פניות ותגובות נרגשות.
"מגיעים אלי המון סיפורים אישיים ותגובות מרגשות" הוא מספר לערוץ 7, "מישהי אמרה לי שלדעתה כל אישה שנשואה להלום קרב צריכה שיר כזה כדי לא להרגיש לבד. היו שסיפרו על אבא שלהם שחווה פוסט טראומה ואיך הם התמודדו איתו כילדים. אבות שרוצים להיות טובים יותר לילדיהם ומשפחות שלמות ששומעות בלופים".
למסתכל מבחוץ נדמה שיש פה תופעה. ששנת 2020, אולי בעקבות הקורונה, הפכה לשנת המודעות לפוסט טראומה. אם זה בגלל הצלקות והגלדים שחשפה הסדרה שנת נעילה, שירים שמדברים על הנושא, וכמובן, 'לא נרגע' של הולנדר עצמו.
"אני מאמין שזה שהכל יצא בתקופת הקורונה זה עניין מקרי" מהרהר הולנדר, "הרי בסוף אני כתבתי את השיר 'לא נרגע' לפני שנתיים וחצי, וגם הסדרות והאמנות שנעשו בנושא אינם קשורים דווקא לתקופה הזו, התחילו לעבוד עליהם עוד בטרם הגיעה הקורונה. המון אנשים בחברה הישראלית חיים את הנושא הזה של הפוסט טראומה יום יום הרבה לפני שהגיע הנגיף".
"מה שכן" מסביר הולנדר את גל ההתעניינות הפתאומי, אני כן חושב שאנשים יותר פתוחים לדבר על הנושא הזה, שיש יותר מודעות. כל דור לומד מקודמו והדור שלי חווה, למד וגדל עם כל המידע שיש ומבחינתו ללכת לפסיכולוג זה לא בושה זה דבר לגיטימי ושכיח".
"מתוך כך אני מאמין שיש יותר אומץ ומקום באומנות הישראלית לדבר על זה. הקהל אולי תמיד היה פתוח לשמוע רק שלא היה מי שירצה לפתוח ולספר. לא ידעו הרבה על זה ואיך לגשת לעניין הזה".
"לצערנו חווינו מלחמות רבות ופיגועים לאורך קיומה של מדינת ישראל וזה דבר שמלווה אותנו תמיד באופן זה או אחר, היום הדור הצעיר יותר פתוח לדבר על הנושא הזה וסוחף אחריו גם את הדור הוותיק ממלחמת יום כיפור עד היום".
השיר 'לא נרגע' קיבל חיבוק חסר תקדים, בטח בהשוואה לסינגל ראשון, מה שנתן להולנדר מעין 'אישור שהוא במקום הנכון, ואת הדרייב להמשיך קדימה.
"אתה עובד על פרויקט הרבה זמן" הוא משתף בחוויה, "ואין לך מושג באמת לאן זה יגיע כי זה סינגל בכורה שלי, יש ערפל מוחלט אבל אני מאמין בלב שלם ולגמרי מהמר. ואז שהשיר "לא נרגע" יצא פתאום הגיעו מלא שיתופים ופרגונים מפוליטיקאים ומאמנים הכי גדולים בארץ ונהייתה לי תחושת הקלה".

הרשימה המכובדת כוללת את נשיא המדינה, שגם אירח אצלו את הולנדר בטקס בבית הנשיא, את חנן בן ארי, אביב אלוש, תחנות רדיו שונות, איילת שקד, עידן עמדי ועוד. "יש עוד עולם שלם של שירים בדרך" הוא חושף, "ויש כבר קהל שרוצה לשמוע ולצרוך אותם, וזו מתנה גדולה לאמן".
אבל חוץ מהשמות הגדולים, יש כמובן את הקהל בבית שיושב ושומע ומגיב. "אני יושב וקורא את התגובות וההודעות כשיש לי את הזמן, ואני מתרגש כל כך. דומע נון סטופ אך בעיקר מתענג על הזכות להיכנס לאנשים הביתה. זה נותן טונות של משמעות לעשייה ומבהיר כמה כוח יש במוסיקה".