
בתקופה האחרונה ישנה עליה במודעות הציבור לנושא ההסדרים הרפואיים-משפטיים (כגון ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות וייפוי כח רפואי) שיש לבצע כדי למנוע דילמות רפואיות-כלכליות עתידיות. עם זאת, עדיין קיימת חשדנות רבה ולעיתים גם הכחשה, של הציבור סביב הנושא.
רבני 'קדושת החיים' של מכון פוע"ה מסייעים למשפחות להתמודד ולהכריע בדילמות רפואיות-הלכתיות מורכבות כאשר יקירם נמצא על ערש דווי. יום יום הם נתקלים בחשיבות הגדולה של ההסדרים האלה גם בצדדים שאינם קשורים למצבים סופניים. לכן יצאו בקריאה רבנית חדשנית על מנת לעורר מודעות לחשיבות הנושא. הרבנים פועלים יחד עם אנשי המקצוע להנגיש אותם לציבור הרחב ועל מנת לתת לציבור את המבט התורני על הנושא.
הרב אריאל וידר, רב יועץ פוסק וראש אגף קדושת החיים במכון פוע"ה: "רוב הציבור נמנע מלעסוק בסיום החיים כל עוד הוא לא חייב, אך יש לדעת שיש זמן שבו כבר אי אפשר לדבר על הדברים כמו שצריך. ייפוי כוח מתמשך, הנחיות מקדימות וייפוי כח רפואי יכולים לסייע רבות כאשר אדם לא יכול לקחת החלטות בעצמו וחוסך דילמות מורכבות וקשות מנשוא עבור המשפחות בעתיד. אם הייתה מודעות והבנה למשמעות של הדברים היינו רואים יותר אנשים שמוכנים לעסוק בהסדרים אלו. ברגישות אך באחריות לעתיד".
לראשונה רבני 'קדושת החיים' של מכון פוע"ה, שיום יום מלווים משפחות סביב דילמות רפואיות מורכבות, יוצאים בקריאה לכל מי שמתלבט לשמוע ולתת את הדעת על המורכבויות עתידיות. "משפחות שמדברות על הנושאים הללו בשלבים מוקדמים מגיעים להתמודדויות ממקום אחר, אנחנו רוצים להישאר אופטימיים ולחשוב שהכל תמיד יהיה טוב אך אפשר מתוך אמונה גדולה בה' שמכוון כל אחד למקום המדויק לו לחשוב ולדבר על הדברים", מוסיף הרב וידר.
אגף 'קדושת החיים' מעניק שירות לציבור ומקיים, ביום רביעי הקרוב, דיון מקצועי בו רבנים, עו"ד, עו"סית ורופא יתנו מענה רפואי, הלכתי, רגשי, וחוקי שיסיר את ספקות הציבור כיצד לנהוג ומה לעשות.
בדיון ייקחו חלק הרב מנחם בורשטין ראש מכון פוע"ה, הרב צבי ארנון והרב אריאל וידר, ראשי אגף קדושת החיים, ד"ר משה סימונס מומחה ברפואה פנימית וגריאטריה, מחלקה פנימית הדסה הר הצופים, הגב' אביטל קאפח עו"סית ומדריכה המומחית בטיפול במצבי סוף חיים ואובדן וסיימון ג'קסון, עו"ד ונוטריון מוסמך לערוך ייפוי כח מתמשך , צוואה בחיים וצוואה אחרונה.
אנשי המקצוע המשתתפים בדיון המקצועי יעסקו באופן שבו ניגשים לשיחה המורכבת עם ההורים, מהם הסימנים המקדימים אצל הורינו דרכם ניתן לזהות ירידה בתפקוד הקוגניטיבי, מהם ייפוי כוח מתמשך, צוואה ואילו הליכים יש לעשות כדי למנוע את הדילמות העתידיות.
הרב מנחם בורשטין, ראש מכון פוע"ה, אמר: "בספר תהילים נאמר: 'אל תשליכני לעת זקנה ככלות כחי אל תעזבני'. בעיניי יש לילדים אחריות גדולה למלא אחר רצון הוריהם גם כשהמצב קשה והם כבר לא צלולים בדעתם. כיום, ניתן להסדיר יחד כיצד לנהוג במקרה העתידי ובשעת הצורך לדעת באופן ברור כיצד לנהוג. אני רואה בזה חשיבות גדולה וממליץ לכל משפחה להיערך לכך. אגף 'קדושת החיים' במכון עוסק רבות כיצד לנהוג רפואית-הלכתית בגיל השלישי ובדילמות מורכבות, הסדרים רפואיים-כלכליים אלה יסייעו לנו לדעת מהו רצונו של החולה ולנהוג לפיו."
הדיון המקצועי (פאנל) 'בואו נדבר על זה' ישודר ביום רביעי (מחר) בשעה 20:30 בערוץ היוטיוב של מכון פוע"ה ובערוץ 7, מענה לשאלות יהיה בערוץ היוטיוב של המכון.