מיזם 'בשביל ישראל' של עמותת 'לוחמים ללא גבולות', רותם חיילים משוחררים ותרמילאים המטיילים על שביל ישראל לעשייה חברתית.
המתנדבים מגיעים לשבוע התנדבות במהלכו כל יום מחולק - חצי יום מוקדש לשיפוץ בתי קשישים וניצולי שואה, וחצי יום נוסף לחונכות עם הילדים. בסוף כל שבוע התנדבות קבוצת תרמילאים אחרת מגיעה וממשיכה את העשייה של קודמתה.
במסגרת הפעילות יוצאות מידי שנה 15 משלחות המונות כ-400 מתנדבים, משפצים 320 בתים של ניצולי שואה, ומתנדבים עם 1100 ילדים בפריפריה.
במסגרת פעילות העמותה מימנה המועצה המקומית זכרון יעקב בשיתוף מפעל הפיס פעילות בת שבועיים במועצה.
אחת המשתתפות בפעילות, ליאורה בת ה-27 שהשתחררה לאחרונה מהצבא, סיפרה לאחר שירות ארוך ומשמעותי, "עליתי מהודו ב-96', התגייסתי בתוך פקידה וסיימתי את השירות שלי בתפקיד מבצעי בעשייה ליבתית. כשהשתחררתי אמרתי שזה הזמן שלי למצוא את החבר'ה שהשתחררו ושכחלק משביל ישראל שיבואו לעשות משהו טוב ביחד".
גיל כהן, מייסד "בשביל ישראל" מסביר על הרעיון העומד מאחורי המיזם, "פרויקט בשביל ישראל נועד למנף את התשתית העצומה של התרמילאים הישראלים שמטיילים בשביל, ולרתום אותם להתנדבות כחלק מהטיול לאורך השביל".
גיל מספר לערוץ 7 כי מגפת הקורונה אפשרה לפעילות בארץ להתעצם משום ש'לוחמים ללא גבולות' מקיימים התנדבויות ברחבי העולם במסגרת 'הטיול הגדול אחרי הצבא', וסגירת השמים וההגבלות שהביאה איתה הקורונה הובילו את הארגון להתמקד בפעילות בישראל.
ליאורה מסבירה כי עבור רבים מהמטיילים זו גם נקודת מפגש לקראת המשך הטיול בשביל. תמיר כהן, חבר משלחת לוחמים ללא גבולות אומר, "החיבור בינינו, בתוך המשלחת הוא מטורף. אני מרגיש שאם אני אצא לשביל ישראל אחרי שאכיר פה את החבר'ה ואעשה איתם כברת דרך בבתים של אנשים שצריכים את השינוי הזה, ואז אני אצא לטייל, אז החיבור לטיול ולארץ יהיה יותר חזק ועוצמתי".
אחד הסיפורים המרגשים על פעילות 'בשביל ישראל' היא על נער שהתייתם מאביו ובמשך חודשים ארוכים לא הסכים ללכת לבית הספר. כשהגיעו פעילי 'שביל ישראל' הוא הגיע לפעילות המהנה במשך שבועיים, ולאחר מכן חל שינוי בהתנהגותו והוא נעתר לחזור לבית הספר ולשגרה.