
אחד האתגרים הגדולים הניצבים בפני העוברים לדיור מוגן הוא השמירה על אורח החיים שבחרו לעצמם.
עבור הגמלאים הדתיים לאומיים האתגר מורכב במיוחד, מכיוון שרובם המוחלט של בתי הדיור המוגן בישראל הם חילוניים במהותם, ודורשים מהדיירים הדתיים להתגמש ולהתאים את אורחות חייהם לבית החדש.
פרוטיאה מציעה דיור מוגן לאוכלוסייה הדתית-לאומית, המאפשר לדיירים והדיירות ליהנות מדיור מוגן ברמה גבוהה ומאורח חיים מסורתי דתי, הזהה לאורח החיים בו חיו עד למעבר.
בימים אלו מקימה פרוטיאה בישוב אלקנה את בית הדיור המוגן הדתי לאומי הראשון בישראל, אשר יכלול 250 יחידות דיור, אגף תומך ומחלקת אישפוז. את הבית הייחודי באלקנה ייעדה פרוטיאה לגמלאי יהודה ושומרון, חברי הציבור דתי לאומי המתגוררים בישובים באזור ומנהלים אורח חיים דתי.
לפרטים והיכרות עם פרוטיאה באלקנה לחצו כאן
"זיהינו צורך אצל גמלאים שגרים ביהודה ושומרון המעוניינים לעבור לדיור מוגן אך מעדיפים להישאר באזור", מסביר יהושע שפונדר – הבעלים של פרוטיאה, "הבית באלקנה הוא בית דתי-לאומי המציע להם ליהנות מכל היתרונות של דיור מוגן, ויחד עם זאת להשתייך לקהילה דתית לאומית המאפשרת להם לשמור על אורחות חייהם".
הצורך שזיהתה פרוטיאה התגלה כרחב מהצפוי, ומיד עם תחילת הבניה החלו להגיע פניות מגמלאים דתיים לאומיים מכל רחבי הארץ. "אנחנו מקבלים פניות רבות מחברי המגזר דתי לאומי שלא בהכרח מתגוררים היום ביהודה ושומרון, אלא דווקא במרכז הארץ", מסביר יחיאל ניסנהולץ – מנכ"ל פרוטיאה.
"הקרבה של אלקנה לערים במרכז הארץ בהן חיה אוכלוסייה דתית כמו גבעת שמואל, פתח תקווה, רעננה ואפילו צפון תל אביב, הופך את הבית באלקנה לאופציה עבור אנשים שהתבגרו ורוצים לעבור לגור במחיצת אנשים דומים להם, מבלי להיאלץ להתנתק מהקהילה ומאורח החיים המוכר להם. כשמדובר באוכלוסייה מסורתית דתית, ישנה חשיבות לידיעה שהם יכולים לעבור מהקהילה בה הם גרים כיום ברעננה או בפתח תקווה, ותהיה להם קהילה נוספת באלקנה".

לשמור על אורח החיים מהבית
היתרון המרכזי של הבית הדתי לאומי באלקנה הוא ההתאמה המירבית שלו לאורח החיים של האוכלוסייה הדתית-לאומית, שבאה לידי ביטוי בכל שלבי התכנון של הבית החדש. כך למשל, 250 יחידות הדירות בפרויקט כוללות כיורים כפולים, כיור נטילת ידיים ורובן הגדול עם מרפסות סוכה. הבית הדתי לאומי באלקנה מותאם לצביון הדתי מסורתי גם בשטחים הציבוריים, כמו למשל המעליות המשמשות את דיירי הבית, שהופכות עם כניסת השבת למעליות שבת.
גם אופי ההתנהלות הציבורית בשבת ובחג מותאם לצביון הבית – עם כניסת השבת הבית באלקנה מתמלא באווירת הקדושה הייחודית, ודיירי הבית מוזמנים לתפילות שבת וחג משותפות ולארוחות שבת חגיגיות אליהן ניתן להזמין את בני המשפחה.
את האירועים החברתיים הנהוגים בערבי שבת וחג בבתי דיור מוגן חילוניים, מחליפים בבית באלקנה בזמירות שבת סביב השולחן, בילוי עם המשפחה וערבי שיח עם הדיירות והדיירים.
לפרטים והיכרות עם פרוטיאה באלקנה לחצו כאן
יתרון נוסף דיור מוגן באלקנה עבור גמלאי יהודה ושומרון הוא הקרבה למשפחה – הגמלאים שמשפחותיהם מתגוררות אף הן באזור, זוכים לגור בדיור מוגן הקרוב למשפחתם, לילדיהם ולנכדיהם. אלו שמשפחתם אינה מתגוררת באזור, יכולים לבחור להעביר את הבית בו גרו לילדיהם, שמצידם נהנים מבית גדול ומקרבה להורים שעוברים להתגורר בדיור המוגן באלקנה.
החשיבות של המשפחה והקרבה אליה גם בשבתות וחגים נלקחה בחשבון על ידי פרוטיאה, שהשכילה לשלב בבית החדש שהיא בונה באלקנה מספר לא מבוטל של דירות אירוח, המיועדות לבני משפחה שמגיעים לבקר ויכולים להישאר ללון שם למשך השבת או החג.
עשורים של ניסיון בניהול דיור מוגן
דיירי הבית החדש באלקנה נהנים מהניסיון העשיר והמקצועיות המוכחת של פרוטיאה בניהול דיור מוגן.
"הבית הראשון של פרוטיאה הוקם בשנת 2000 סמוך לצומת בני דרור ונקרא בשם "פרוטיאה בכפר", מסביר הבעלים יהושע שפונדר, "הוא היה הבית הכפרי הראשון שהוקם בארץ, ומונה 270 יחידות דיור, דיור תומך ומחלקות אשפוז".
לאחר סיום אכלוס "פרוטיאה בכפר" רכש שפונדר את מלון שורש, שינה את ייעודו ממלונאות לדיור מוגן והקים את "פרוטיאה בהר", בית דיור מוגן המונה 305 יחידות דיור לדיירים עצמאים, 2 מחלקות אשפוז ושתי מחלקות לדיור תומך. הבית משתרע על 34 דונם וכולל 18 בנינים של 4 ו-5 קומות.
לפני כשנה וחצי רכשה פרוטיאה קרקע על חוף הים בראשון לציון, במרחק 130 מטר על קו המים, עליה היא בונה את "פרוטיאה בים", בית יוקרתי נוסף שעתיד להיפתח בעוד כ- 3 שנים.
יחיאל ניסנהולץ מנכ"ל פרוטיאה, מוותיקי הארץ בניהול דיור מוגן ובעל ותק של למעלה 35 שנה בענף, ליווה את פרוטיאה מהקמת הבית הראשון, שיצר סביבה ייחודית לדיירים והעניק להם את תחושות הפרטיות, הנופש והחוויה.
לפרטים והיכרות עם פרוטיאה באלקנה לחצו כאן

ניסנהולץ מכיר את הדור הנוכחי של הגמלאים ויודע כי הם לא מחפשים קורת גג בלבד אלא מבקש ליהנות מחיים נוחים ומודרניים. הדבר נכון גם לגמלאי הציבור הדתי לאומי, המבקשים לגור במקום בו יחוו את חווית הנופש וייהנו ממגוון פעילויות אותן יוכלו לשלב עם אורח החיים הדתי לאומי.
הבית המוגן באלקנה מציע לדיירים מגורים בדירות פרטיות ומרווחות בשילוב של מלונאות ברמת גבוהה וחיי קהילה וחברה ענפים הכוללים פעילויות חברה, בילוי, תרבות וספורט. מגוון הדירות מאפשר לדיירים לבחור את הדירה המתאימה לצרכיהם מתוך מגוון רחב של דירות בגדלים של כ-60 ועד 100 מטר רבוע.
דיירי הבית באלקנה מוזמנים להישאר ולגור בדירתם עד 120 שנה, כשהם ממשיכים ליהנות מכל השירותים המתקדמים גם בגילאים המאוחרים יותר – כולל האפשרות להביא מטפל הביתה, או להיעזר בשירותי הבריאות המקיפים של הבית הכוללים שירותים סוציאליים, שירותי רפואה, השגחה וטיפול מונע.
אף פעם לא בודד, אף פעם לא לבד
הצורך האנושי בלהיות מוקף בקהילה קרובה הפך למשמעותי הרבה יותר בתקופה כמו תקופת מגפת הקורונה, במהלכה זכו הדיירים בבתים של פרוטיאה לתמיכה של קהילה חזקה ומגובשת שסייעה לחבריה לעבור את התקופה המאתגרת.
"לאורך כל התקופה הדיירים היו מוקפים בדיירי הבית ולא הרגישו לבד", מסביר ניסנהולץ, "הם נמצאים בקהילה עם מערכת ניהולית תומכת ועוזרת שעיקר מטרתה היא הביטחון, חוסר הבדידות וההשגחה היומיומית על הדיירים. גם בימים של הסגר הכי הדוק, היינו בקשר יומיומי עם הדיירים שלנו וסיפקנו את כל הצרכים שלהם עד לדלת הדירה. העזרה והתמיכה הגיעה גם מהדיירים האחרים שדאגו אחד לשני והוכיחו את חשיבותה של קהילה חמה ותמכת. אין ספק שבעיתות מצוקה ההימצאות בדיור מוגן היא יתרון עצום עבור הגמלאים, שאף פעם לא נשארים לבד".
לקבלת פרטים נוספים על "פרוטיאה באלקנה" כנסו והשאירו פרטים
