
חברי ועדת סל התרופות יחלו הבוקר (שני) בדיונים סופיים, לגיבוש רשימת התרופות שיכנסו השנה לסל ויינתנו לחולים במימון ציבורי.
בעיתון 'ישראל היום' דווח כי עד ליום רביעי צפויה רשימה של עשרות תרופות להיות מוגשת לשר הבריאות, ניצן הורוביץ.
תקציב ועדת סל התרופות השנה עומד על 550 מיליון שקלים. חברי הוועדה דנו לאורך שלושת החודשים האחרונים על כ־850 תרופות וטכנולוגיות, ומתוכן גיבשו עד כה רשימה של כ־150 תרופות המוגדרות החשובות והחיוניות ביותר, בעלות של כשני מיליארד שקלים, ומהן יבחרו לבסוף פחות מחצי.
בניסיון למקסם את התקציב העומד לרשותם, במשרד הבריאות בוחנים אפשרויות כמו הכנסת תרופות ללא תוספת עלות (במקום תרופות אחרות שקיימות כבר בסל), או הסכמי גידור מול החברות - הסכמים שבהם החברה נושאת בחלק מהעלויות. הוועדה עשתה השנה 16 הסכמים מסוג זה.
בין התרופות והטיפולים שלא יגיעו לדיון הסופי נמצאים טיפולים לחולים הסובלים מניוון רשתית העין או מפגיעה ברשתית; מכשיר תרגום תמונה לקול לעיוורים (אורקם); התרופה "קיטרודה" לסרטן מערכת העיכול (בעלות של כ־65 מיליון שקלים) ועוד.
במוקד השנה יהיו טיפולים לחולי סרטן וטיפולים לחולים פסיכיאטריים. השנה מונתה לראשונה פסיכיאטרית כחברת ועדת סל התרופות.
רותי לפידות (63) מגבעת עדה מתמודדת עם סרטן שד גרורתי מ־2005. "לאחר עשור נקי מסרטן, המחלה חזרה", היא מספרת. ''בישרו לי שהסרטן שלח גרורות לכבד. מאז אני בטיפול כימותרפי אגרסיבי, אך יעילות הטיפולים יורדת, וכך גם האפשרויות הטיפוליות. הסרטן שממנו אני סובלת הוא מסוג HER2, והתרופה שאני זקוקה לה, 'אנהרטו', לא נמצאת בסל, אף שהראתה יעילות יוצאת דופן לנשים במצבי".
ת' (48), נשואה ואם לשניים מצפון הארץ, אובחנה לפני כשנה כחולה במיאלומה נפוצה וזקוקה לתרופה "דרזלקס" - אחת משלוש תרופות שזכו לדירוג החשיבות הגבוה ביותר: "לא יכול להיות מצב שאם אין לי כסף או ביטוח פרטי, לא אוכל לקבל את הטיפול החדשני ביותר למחלה".