
אל"מ בדימוס רן שריג הלך הלילה (רביעי) לעולמו, כשהוא בן 86.
הוא התגייס לצה"ל ב-1953 ושירת בחטיבת גולני עמה לחם במלחמת סיני. במלחמת ששת הימים שימש מפקד פלוגה בגדוד 266 ולחם בקרבות בשומרון ובכיבוש שכם.
שריג פיקד במלחמת יום כיפור על חטיבה 179, חטיבת מילואים של חיל השריון, שלחמה בקרבות הבלימה ברמת הגולן ואחר כך בהבקעה לתוך שטח סוריה. במלחמת לבנון הראשונה שירת במילואים כסגן מפקד אוגדה 90.
אל"מ במיל' משה (מוסא) פלד, איש בית השיטה, מספר על רן שריג ז"ל, מבניו הראשונים של הקיבוץ, מהמחזור השני של בית השיטה, מי שגדל אל תוך עולם הצבא כבנו של מפקד חטיבת הנגב שהיה ממשחררי באר שבע ואילת.
אחרי כיבוש באר שבע, מספר פלד, היו אז רן כבן 12-13 ואחותו כבת 10 ושניהם הגיעו לחגיגות כיבוש באר שבע טרם המשיכו הכוחות לעבר אילת. על אביו של רן, נחום, מספר פלד כי היה בן למשפחת נטורי קרתא ירושלמית וותיקה אך בחר לנטוש את דרכם ולפנות לעשייה החלוצית, להקמת קיבוץ בעמק ולהשתלבות בפלמ"ח.
רן עצמו "התבלט כאיש מרכזי גם בעשיי הקיבוצית. היה איש רעים להתרועע. קפדן ויסודי מהבחינה המקצועית ומהבחינה החברתית תמיד במרכז עם גיטרה ואקורדיון. כתב יפה לאירועים של הקיבוץ, אהב את הפאתוס. אימא שלו הייתה סופרת וממנה ירש את יכולת הכתיבה".
רן ושלושת אחיו היו כולם לוחמי וקציני שיריון. במלחמת יום כיפור היה רן מח"ט טנקים 179. ,הטנקים שלו היו הראשונים מאנשי המילואים שעלו לרמת הגולן ועסקו בבלימת הטנקים הסורים שירדו על ציר הנפט מערבה על ציר קצבייה חושנייה. המלחמה שלו התחילה בקצבייה. ביום השני למלחמה הוא כבר נפצע. קיבל רסיס בעורק הראשי, אושפז, אבל אחרי יומיים בבית חולים ברח וחזר לפקד על החטיבה שלו. אחיו הצעיר, יוסף, נהרג ממש לידו במלחמת יום כיפור", מספר אל"מ במיל' פלד.