שלב ראשון - טבעת
שלב ראשון - טבעתצילום: iStock

התקופה שלפני החתונה היא גם ככה תקופה מבלבלת ולחוצה, אז ניסינו לעשות לכם סדר ולענות על שאלה אחת פשוטה - כמה עולה להתחתן?

אז אחרי שבשבוע שעבר דיברנו על איך מרכיבים את הרשימה ומה היא כוללת (את החלק הראשון אפשר למצוא פה), השבוע אנחנו כבר קופצים למים ומתחילים לדבר במספרים.

הסעיף הראשון ברשימה הוא כמובן הצעת הנישואין והאירוסין, כשניתן לחלק אותו לשלושה רכיבים שאת העלות שלהם נצטרך לשקלל: טבעת האירוסין, הצעת הנישואין עצמה והאירוסין שאחריה (במידה ויש כמובן), אבל נתחיל עם הטבעת.

בניגוד לטבעת הנישואין שלגבי החומר והעיצוב שלה יש מנהגים ספציפיים, בטבעת אירוסין השמיים הם הגבול מה שאומר שאפשר למצוא טבעת אירוסין בכמעט כל מחיר. אבל, אם מדברים על המחיר הנפוץ (אי אפשר לדבר על מחיר ממוצע כי יש טבעות במאות אלפים שמושכות אותו כלפי מעלה), הסדר גודל הוא בין אלפיים לחמשת אלפים שקלים לטבעת יהלום ומשתנה בהתאם לעיצוב, לגודל, ליהלום, לזהב, לחנות וכו'.

למי שמעוניין לחסוך קצת בסעיף הזה, יש שני כללי אצבע לגבי המחיר של הטבעת שכדאי להכיר. הכלל הראשון הוא שהמחיר של היהלום הוא לא פרופורציונלי לגודל אלא עולה בחזקה, כלומר, יהלום של שני קראט לא יעלה פי שניים מיהלום של קראט אחד אלא את המחיר שלו בריבוע (פחות או יותר). למה? כי קשה יותר למצוא יהלומים גדולים וגם קשה יותר ללטש אותם מבלי לפגוע בהם, ועל הקשה הזה אתם משלמים.

לכן, למי שמצד אחד מעוניין לחסוך ומצד שני כן לפנק את אהובתו בטבעת מיוחדת עם יהלומים, טבעת עם שבעה יהלומים של קראט אחד תעשה את העבודה ועדיין תהיה זולה משמעותית מטבעת עם יהלום אחד של שבעה קראט.

הכלל השני לא מיוחד לעולם הטבעות אירוסין, אבל אולי כדאי לחזור עליו: כשאתה קונה טבעת של מותג אתה לא משלם רק על הטבעת, אלא גם על המותג. כמה משלמים על המותג? זה משתנה כמובן בין מותג למותג ובין טבעת לטבעת, אבל בהערכה גסה מדובר על בערך 20 אחוז יותר ממה שטבעת דומה הייתה עולה בחנות רגילה.

מצד שני, וזו הסיבה שאני בסוף כן קניתי את הטבעת מאחד המותגים המפורסמים, יש יתרון בלקנות מרשת גדולה ומבוססת. יש אתר מושקע שאפשר להסתכל בו על כל הדגמים באינטרנט וככה להבין מה ארוסתך לעתיד אוהבת, אפשר להזמין בחנות בעיר אחת ולקבל בעיר שנייה, וכשהלכנו להקטין את הטבעת אחרי ההצעה עשינו את זה בכלל בעיר שלישית. בקיצור, זה נוח, ועל נוחות משלמים, אבל גם כאן אפשר לחסוך כמה מאות פשוט על ידי להסתובב בעיר ולחפש מציאות.

וכמובן, יש את ההצעה עצמה, שפה כבר אין מה לדבר על סכום ממוצע. הצעת נישואין יכולה לעלות מאה שקל אם החלטת ללכת על הגרסה הסולידית של מחצלת מחבר, סלסילת דובדבנים ושני בלונים, ויכולה להגיע גם לאלפי ועשרות אלפי שקלים אם תמיד חלמת להציע לאהובתך תוך כדי צניחה חופשית מהגג של מגדל אייפל כששניכם לבושים בבגדים המקוריים מהסט צילומים של ג'יימס בונד האחרון...

ויש גם את עניין האירוסין (והחינה למי שנוהג), שגם הם יכולים לנוע מוורט קטן בסלון של ההורים, דרך מפגש משפחתי מורחב בחצר עם קייטרינג בקטנה שהחברים קופצים רק בסוף, ועד להפקה מושקעת באולם של הבית כנסת כדי שלא יהיה אחד בשכונה שלא ידע שהתארסתם. כל זוג והאופי שלו, כל אירוע והתקציב שלו.

לשורה התחתונה, אם החלטת להציע נישואין אז דבר ראשון מזל טוב, ודבר שני כדאי שתשים בצד בערך 2500-3500 שקלים לטבעת ועוד משהו כמו 300-500 שקל לטובת הצעת נישואין מושקעת באיזה מצפה (רק הדלק בימינו ייקח לך חצי מהסכום...) ואולי גם איזה "לחיים" אחרי זה עם החברים. לצורך העניין, גם לגבי האירוסין נלך על האירוע הסולידי בחצר ונספור רק 500-1000 שקל על ארוחת ערב מפנקת של בייגלים, שתייה וקינוחים. אם החלטתם ללכת על אירוע יותר מושקע פשוט תוסיפו את העלות שלו לתקציב.

אז כמה עולה להתחתן? הרשימה עוד ארוכה, אבל רק התחלנו אותה ואנחנו כבר עם 3300-5000 שקלים ברשימה הכי סולידית וזה עוד הכסף הקטן, הכסף הגדול הוא בשלב הבא - לסגור אולם...