
בשכונת שפירא, בדרום תל אביב, שהוקמה לפני 100 שנים, על ידי מאיר גצל שפירא, העירייה ייסדה לפני 4 שנים את "שכונתי שפירא" – בית ספר יסודי, חילוני וחדשני. תלמידיו הם פליטים ו"צברים", ממעמדות שונים.
למען הקמתו פונו, במהלך מעורר מחלוקת, מחצית מבנייני בית הספר הדתי והוותיק בשכונה "שורשים". השותפות נכפתה על המנהלים אליאור תורג'מן ושחר פיינשטיין, שנאלצים לפעול זה לצד זה במתחם משותף, מרחק 40 צעדים זה מזה, בעוד הילדים, מרקעים ותרבויות שונות משחקים יחד בחצר המשותפת.
סרט דוקומנטרי חדש של כאן 11 מביא את סיפורם של שני בתי הספר הצמודים, ונותן הצצה לקונפליקטים המרכזיים בחברה הישראלית שהם משקפים - חילוניים ודתיים, זרים ומקומיים, שותפות או נפרדות.
יוצרי הסרט מלווים את בתי הספר והמנהלים בארבע השנים האחרונות, מאז נפתח בית הספר השכונתי ומראים את השינוי שחל בשכונה הוותיקה שנוסדה בראשית המאה הקודמת, דרך גלי ההגירה מבוכרה וסלוניקי ועד היום, כשחלק גדול מתושביה הם פליטים בעיקר מאריתראה וסודאן.
זהו מאבק על זהות השכונה שנקרעת מבפנים בעקבות תהליכי ג'נטריפיקציה, חילון ודרישה לגירוש המסתננים. האם יצליחו מנהלי שני בתי הספר השכנים לגשר על הפערים לחיות וללמוד יחד או שהמציאות והמתחים האידיאולוגים יגברו?
הסרט זכה בפרס "מעבר מסך" לקולנוע משנה מציאות ותודעה, בתחרות הרשמית של פסטיבל דוקאביב 2022, והוא ישודר ב-27 באוגוסט, מוצאי שבת, בשעה 21:15 ב- כאן 11 ובדיגיטל