
בריטניה מתאבלת: המלכה אליזבת', שנשאה בתפקיד המלכותי לאורך 70 שנים, הזמן הארוך ביותר בהיסטוריה המלכותית של בריטניה, הלכה לעולמה בגיל 96.
הנסיך צ'ארלס שעתיד להתמנות למלך בריטניה, פרסם הודעת אבל רשמית על מותה של אימו המלכה אליזבת השנייה.
"מותה של אמי המלכה הוא רגע של עצב אדיר עבורי ועבור כל משפחת המלוכה. אנו כואבים את לכתה של אמנו המלכה שאובדנה יורגש בכל רחבי המדינה והעולם".
"במהלך תקופת האבל והשינויים הנדרשים לאחר מותה, משפחתי ואני ננוחם בכך שראינו בכמה אהבה וכבוד היא זכתה מכולם לאורך השנים", כתב צ'ארלס.

אליזבת' נולדה באפריל 1926, בתם הראשונה של הדוכס והדוכסית מיורק, שהפכו מאוחר יותר למלך ג'ורג השישי והמלכה אליזבת'.
אביה עלה לכס המלכות ב-1936 עם התפטרותו של אחיו, המלך אדוארד השמיני, מה שהפך את אליזבת ליורשת הטבעית לתפקיד. היא קיבלה חינוך פרטי והחלה לשאת בתפקידים ציבוריים כבר בגיל צעיר.
בחודש נובמבר 1947 היא נישאה לפיליפ מאונטבן, לשעבר נסיך יוון ודנמרק, ונישואיהם נמשכו עד למותו בשנה שעברה. במהלך הלוויתו של בעלה, ישבה המלכה לבדה עקב מגבלות הקורונה, מה שהוביל לאהדה ציבורית רחבה כלפיה. גם המלכה עצמה נדבקה בקורונה במהלך חודש פברואר השנה, אך החלימה.
בני הזוג הביאו לעולם ארבעה ילדים, הנסיך מווילס צ'ארלס, הנסיכה רויאל, הדוכס מיורק הנסיך אנדרו, והנסיך אדוארד. בשנת 1952, מיד לאחר מותו של אביה, הפכה אליזבת' למלכת בריטניה וחבר מדינות העמים העצמאיות - בריטניה, קנדה, אוסטרליה, ניו זילנד, דרום אפריקה, פקיסטן וציילון.

אירוע ההכתרה הרשמי שלה התקיים שנה אחת מאוחר יותר, 1953, כאשר לאורך תקופת כהונתה חגגה המלכה את יובל הכסף שלה בשנת 1977, יובל הזהב בשנת 2002, יובל היהלום בשנת 2012 וחגיגות יובל הפלטינה בשנה הנוכחית. לאורך עשרות השנים בהם כיהנה בתפקיד, נחשבה המלכה אליזבת' לדמות האהובה והנערצת על תושבי בריטניה.
גם השערוריות שנקשרו בבית המלוכה לאורך השנים לא פגעו בתדמיתה של המלכה עצמה. בין היתר התמודדה המלכה עם מותה של הנסיכה דיאנה בשנת 1997, והחלטתם של הנסיך הארי ואשתו מייגן מרקל לעזוב את בית המלוכה ולפרוש מכל התפקידים הציבוריים, כמו גם לעבור להתגורר בארה"ב. המלכה נחשבת לאחד האנשים העשירים ביותר בממלכה, ולאורך השנים תפסה מקום מכובד בצמרת רשימת עשירי בריטניה של ה"סאנדיי טיימס". בשנת 2020 הוערך הונה ב-350 מיליון ליש"ט.
האתר "פוליטיקו" פרסם לפני מספר חודשים את פרטי מבצע האבטחה יוצא הדופן אותו תיכננו עד לפרטים הקטנים ביותר הרשויות בממלכה, ליום בו יוודע כי המלכה אינה עוד בין החיים. המבצע כבר זכה לשם "גשר לונדון" והוא כולל צעדי חירום שיכללו את החשכת כל הרשתות החברתיות הרשמיות של בריטניה, ומתן אפשרות לציבור לעבור על פני הארון במשך 23 שעות ביממה, 3 ימים ברציפות.
על פי פרוטוקול המבצע ראש הממשלה הבריטי יקבל הודעה מאחד מעובדי המדינה כי "גשר לונדון נפל" ומיד לאחר מכן תפורסם הודעה רשמית על ידי סוכנות הידיעות הממלכתית הבריטית על מותה של המלכה אליזבת'.
ביום בו יוודע כי המלכה הלכה לעולמה יתקיים מרתון שיחות בין ראש הממשלה לבכירי הממשלה הבריטית, ובית המלוכה ימסור הודעה לציבור על מותה של המלכה, כאשר שרים ואישי ציבור בכירים גם יקבלו הודעת דואר אלקטרוני בה יימסר להם על מותה.

בתוך דקות ספורות יורדו דגלי הממלכה לחצי התורן. אתר האינטרנט של משפחת המלוכה יושחר ותופיע בו הודעה על מות המלכה, וכך גם אתר האינטרנט והרשתות החברתיות הרשמיות של ממשלת בריטניה. ייאסר על ציוצים מחדש.
מטחי כבוד יבוצעו במספר אתרים רשמיים, ותוכרז דקת דומיה לאומית. בשעה 18:00 בערב ישא המלך החדש צ'ארלס נאום לאומה. למחרת תתכנס מועצה מיוחדת על מנת להכריז על צ'ארלס כמלך בריטניה החדש. אפילו פרטי הלבוש של חברי המועצה מפורטים במסמך הסודי.
בשעה 15:30 יתקיים טקס בו יקבלו חברי הממשלה הבריטית את המלך החדש באופן רשמי. ביום השני לאחר מותה של המלכה יוחזר ארונה בעזרת הרכבת המלכותית לארמון בקינגהאם, כאשר ראש הממשלה והשרים יקבלו את פניו. ביום השלישי יקבל המלך צ'ארלס את הניחומים של בכירי האומה.
ביום הרביעי יגיע המלך לצפון אירלנד, ויקבל גם שם תנחומים על מותה של המלכה. ביום החמישי למות המלכה יתקיים מסע הארון מארמון בקינגהאם לארמון ווסטמינסטר שם יתקיים טקס מיוחד, כאשר הארון יעבור ברחובות לונדון על מנת לאפשר לתושבי הממלכה להביע כבוד למלכה.
בשלושת הימים שלאחר מכן יונח ארונה של המלכה בארמון ווסטמינסטר שיהיה פתוח לציבור 23 שעות במשך 3 ימים ברציפות. ביום העשירי למותה של המלכה יתקיים טקס ההלוויה הממלכתי של המלכה.