אמיר רוזנצוויג, מנכ"ל ובעלים של חברת AR VR Israel, מספר על תרומתה של המציאות המדומה לעולם שיווק הנדל"ן בישראל.

"אנחנו מביאים את טכנולוגיית המציאות המדומה שמאפשרת להסתובב בדירה גם אם היא לא קיימת, ולא רק להסתובב במטבח בסלון ובחדרים, אלא שממש תוכל לשנות את הדברים, את הריצוף, את המטבח, את הקירות, את הטפטים וכו'", הוא מספר.

עוד הוא מציין את הרך המוסף של הסיור בתוך הבית הווירטואלי פנימה, מה שמאפשר להרגיש את חלל הבית, מה שלא ניתן לחוש מהדמיה סטטית או מסרטון ממוחשב. "כאן ממש חשים את זה בכל הגוף שלנו", הוא אומר.

הטכנולוגיה שאותה מציג רוזנצווייג משמשת בימי שגרה גם את עולם הרפואה, והוא מספר כי הוא עצמו אמנם אדריכל אך בראשית דרכו, לפני כשבע שנים, שילוב הטכנולוגיה הזו לא היה מצוי כל כך בעולם האדריכלות וכך נפתח ערוץ הקשר מול בתי חולים. "אנחנו מאמנים רופאים, חובשים ואחיות במציאות מדומה. המשמעות היא שניתן לשים רופא בחדר ניתוח וחובש בכביש 4 לטפל בפצוע מההתחלה ועד הסוף".

בטכנולוגיה זו המשתמש רואה את ידיו שלו מתפעלות את האירוע לכל אורכו, כולל חלוקת מטלות לחברי צוות שמתלווים אליו. "המציאות היא שכל רופא יכול להתאמן על כל מכשיר בכל רגע נתון, גם אם אין לו את המכשיר שאמור להגיע בהמשך".

רוזנצווייג מציג בפנינו את משקפי המציאות המדומה שבה פועלת הטכנולוגיה עליה הוא מדבר. משקפיים המאפשרים לחובש אותם להסתובב פיזית בבית שעדיין לא נבנה ולראות את פרטיו. "אם אין מספיק מקום להסתובב בו, אפשר להקפיץ ולהיכנס לאחד החדרים, אבל בעיקרון ניתן להסתובב מחדר לחדר, לבקר במטבח, לבדוק את המגרות וכו'".

להערכתו הטכנולוגיה הזו צפויה להפוך לחלק מהסטנדרט של מכירת הדירות בישראל, וכבר כעת חברון\ת שונות מתעניינות ביכולות המדוברות החוסכות לא מעט עלויות כמו הכשרת דירה לדוגמא והבאת לקוחות אליה. האפשרויות במנגנון שכזה הן אינסופיות לנוכח היכולת לעבור בין סוגים שונים של דירות ולבקר בהן באמצעות המשקפיים.