
הציבור החרדי מופלה בדיור להשכרה? על פי נתונים שפורסמו על ידי לשכת יו"ר וועדת הפנים ח"כ יעקב אשר, מתוך כ-15 אלף דירות להשכרה של חברת 'דירה להשכיר' הממשלתית המעניקה דיור בשכירות מוזלת לטווח ארוך לזכאים לכך - רק כ-500 מהם ממוקמות בערים חרדיות.
במהלך הדיון שהתקיים אתמול בוועדת הפנים, התייחס יו"ר הוועדה ח"כ אשר לנתונים הללו וביקש ממנכלי"ת החברה לגלות התייחסות שוויונית לכלל המגזרים.
יו"ר הוועדה הוסיף כי "ועדת הפנים והגנת הסביבה של הכנסת לא תאשר חוקים ותקנות שיגיעו לוועדה, אם לא תדע שהמדינה משקיעה כסף במטרה להגדיל באופן נרחב את שוק השכירות לטווח ארוך, גם באמצעות שחקנים פרטיים".
עוד אמר: "המשימה הכי גדולה שלנו היא מצוקת הדיור בציבור כולו על רבדיו השונים. אנחנו נמצאים בשוק עם מחירים גבוהים מאוד, יש התמתנות של מחירים אבל להתמתנות מחיר כבד מאוד. המאמץ של מדינת ישראל צריך להיות בשיווק של כמה שיותר דירות, ועידוד שכירות לטווח ארוך גם באמצעות יזמים פרטיים. יש כמה נושאים שמתייחסים להשכרת דירות בחוק ההסדרים והם ידונו בוועדת הפנים בקרוב", אמר אשר.
לפני שנה וחצי קודמה בועדת הפנים רפורמת הדיור להשכרה במסגרת חוק ההסדרים, במסגרתה ביקשה הממשלה לקדם ולהרחיב את הדיור להשכרה אך ורק ברשויות המקומיות החילוניות החזקות.
בעקבות שיתוף פעולה בין יו"ר הוועדה דאז ח"כ ואליד טאהא לח"כ יצחק פינדרוס, שונתה ההצעה המקורית שהדירה את הציבור החרדי וגם הרשויות המקומיות החרדיות אמורות היו ליהנות מהרפורמה.
כאמור, כעת מתברר כי חרף העובדה שישנן רשויות חרדיות בתוכנית, רוב מוחלט מקרב הדירות מתועל דווקא לרשויות חילוניות.