בני גנץ
בני גנץצילום: חזקי ברוך

יו"ר המחנה הממלכתי ח"כ בני גנץ תומך בהגעת הפוליטיקאים לבתי העלמין ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל.

בפתח ישיבת הסיעה קרא גנץ להשאיר את המחלוקות מחוץ לבתי העלמין: ''אני מבקש לקרוא לכל אזרחי ישראל, מימין ומשמאל, מכל העמדות, המגזרים והאזורים – ביום הזיכרון נעצור הכל. נכבד את מי שבזכותם אנו נמצאים פה היום. ונחבק את המשפחות השכולות. אני קורא לכל עם ישראל – אל תהפכו את בתי הקברות הצבאיים – לשטחי מריבה ומדון''.

לדברי גנץ, למנהיגי הציבור יש חובה ואחריות לאומית להתייצב לטקסים ולמלא את שליחותם. ''עלינו לגלות השנה רגישות יתרה. להקפיד על שיח שמכבד את זכר הנופלים ורק אותו. להשתדל ולהתייצב קואליציה לצד אופוזיציה בכדי להראות שכולנו מאוחדים ביום הזה.

''אני מכבד את המשפחות השכולות שמבקרות אותנו – מקבל כל אמירה שלהם באהבה ומחבק אותם. לכל אחת ואחד מהם חדר בתוך הלב של כולנו. ובכל זאת כולנו צריכים להיכנס לבתי העלמין לטקסי יום הזיכרון עם היגון האישי והלאומי, ולהשאיר את הוויכוח הציבורי בחוץ ולו ליום אחד בלבד. בני המשפחות השכולות – לא משנה מה יהיה, אני מצדיע לכם. נעשה הכל כדי לשמור בדרך עשייתנו על זכר ומורשת יקיריכם''.

גנץ נשאל על התמונות האינטימיות שלו שהופצו ברשת, והשיב: "הטלפון שלי לא נפרץ, זו אגדה. לא בהכרח יש קשר בין האותנטיות למה שמופץ. כל פעם זה מופיע כשעוצמתו הפוליטית של מאן דהוא מפעילה אנשים אחרים. אני לא עוסק בחייו האישים של אף אחד מהמערכת הפוליטית ואני מצפה שאף אחד לא יעסוק בשלי".

שר המשפטים לשעבר ח"כ גדעון סער תקף את הרפורמה המשפטית שמקדמת הממשלה: ''הממשלה עוסקת בעצמה באופן קיצוני. במקום מהלכים שתכליתם טובת האזרחים, יש מהלכים פרסונליים. במקום מחטפים כוחניים שנועדו לשבש את האיזונים והבלמים במשטר הדמוקרטי - צריך לגעת בדברים האמיתיים מהם סובל האזרח בנקודות הממשק שלו עם המערכת.

''מהן הבעיות העיקריות במערכת המשפט מהן סובל האזרח במישרין או בעקיפין? עומס הליכים. היקף אדיר של הליכים בבתי המשפט, שיא עולמי בכתבי אישום נגד אזרחים. לא כל אזרח עבריין, לא כל דבר מצדיק חקירה ותביעה. מהן ההשלכות? עינוי דין לאזרחים''.

סער הסביר כי בית המשפט מתקשה לתת תשומת לב ראויה לכל תיק וזה מהווה פגיעה בתחושת הצדק. ''בתי המשפט אינם יכולים להתרכז בעיקר תפקידם. זה מוביל לפגיעה ביכולת לקיים הליכים יעילים בתיקים הכבדים.
חייבים לצמצם את היקף ההליכים. חייבים לצמצם את עינוי הדין.

''כשר משפטים נקטתי שורה של מהלכים כדי להתמודד עם האתגרים האמיתיים של המערכת למען האזרח. חלק מההצעות שהצגנו עברו קריאה ראשונה ואחרות הגיעו לשלב של תזכיר חוק. היום יש הזדמנות נדירה כשיש קשב ציבורי לבעיות של המערכת וצריך להציג פתרונות. תוכנית מעשית שתביא שינוי למען האזרחים וזה מה שאנחנו מציגים היום", כך סער.