נאות נריה
נאות נריהיח"צ

מכירים את המודעות האלה שמנסות להלהיב אתכן על פרויקט בנייה ביישוב שנמצא רק 20 דקות מתל אביב, ובסוף מתברר שזה נכון, אבל רק אם אתם רוכבים על נשר או תפסתם טרמפ על טיל?

פה זה לא הולך לקרות. אתם תקבלו את האמת ואתם מוזמנים לבדוק אותה – הפרויקט החדש של יישוב נריה ימקם אתכם בטבורה של ישראל, במרחק 20 דקות מצומת שילת, ובמרחק 45 דקות מירושלים ותל אביב.
היישוב נריה קיים כבר 32 שנה, וממוקם בגוש דולב-טלמונים שבמועצה האזורית בנימין.

נריה הוא חלק מקבוצת יישובים המחוברים זה לזה בכבישים פנימיים המייצרים מרחב נוח להתנהלות ותמרון יומיומי. זוהי תצורה התיישבותית שבדרך כל לא מאפיינת ריכוזים קהילתיים הממוקמים מחוץ לקו הירוק, הנוטים להיות מבודדים יותר.

הכבישים המחברים בין היישובים הם בשימוש אזרחי האזור בלבד, וחוץ מהם תמצאו גם טיילת יפהפייה שמחברת בין ישוב טלמון לנריה, פארקים עם מתקנים חדשניים, מעיינות מרהיבים הפזורים בסביבה, כאלו שגם בני נוער יכולים לטייל בהם בבטחה.

לפרטים נוספים על נאות נריה לחצו כאן

עובד פרל

צילום: ערן שלמה;שיק

לא נכנסים לווריד

תחילתו של היישוב נריה בהיאחזות של כמה משפחות בקרקע, שבסיוע צעירים ממרכז הרב הצליחו להפוך את היישוב למקום משגשג. בראש היישוב עומד עד היום הרב הרשקוביץ שהיה בין מקימיו. בעשור הראשון להיווסדו הגיעו אליו בוגרים רבים מישיבת מרכז הרב שחיפשו מקום קהילתי מחוץ לירושלים, אך עם השנים היישוב גדל והתרחב. הוא עדיין נחשב ליישוב תורני מאוד, אבל עם מגוון גדול של משפחות.

"בנריה יש את כל המענים הקהילתיים, אבל אף אחד לא נכנס לכם לווריד", מעידה רעות נחום, תושבת היישוב ורכזת הקהילה שלו לשעבר. "זה די נדיר, משום שהרבה פעמים ביישובים כפריים מתפתחת קהילתיות שיכולה להפוך גם לחונקת, ופה זה לא המצב. יש את המענים הקהילתיים לכולם, אבל כל אחד יכול להחליט איך ועד כמה הוא רוצה להתערבב".

מבחינת מוסדות החינוך, נריה הוא יישוב שאפשר להתחנך בו החל מגיל 0 ועד סוף התיכון. יש בו מעונות, כעשרה גני ילדים, תלמוד תורה לבנים ובית ספר תורני לבנות שנחשבים איכותיים מאוד ("יש משפחות שבאות לכאן רק בגלל החינוך המעולה", אומרת נחום). ביישוב פועלת גם אולפנה של רשת בני עקיבא, תנועת נוער נפרדת לבנים ולבנות ("אריאל"), ולרשות הנוער המקומי עומד גם מערך של רכזי נוער ומועדון משלהם. "הילדים שלי כבר מתבגרים", מספרת נחום, "והם עדיין אומרים שכיף להם לגור ביישוב. אני חושבת שזה אומר הכל. הרבה פעמים בני נוער שגרים ביישובים יכולים להתלונן שכבר אין להם כוח ושהם רוצים לצאת מפה. בנריה את לא שומעת את התלונות האלה. הבן שלי רק מחכה לחזור מהישיבה ולהגיע הביתה".

התחום התורני מפותח וכולל מדרשה לנשים, כולל הלכה, עשרות שיעורים לאורך השבוע,ובית מדרש פעיל.
אז למי המקום הזה יכול להתאים? למשפחות תורניות שמחפשות מגורים קהילתיים בסביבה מאפשרת ולא חונקת, עם מוסדות חינוך איכותיים ביותר ששמם יצא למרחוק. "בעשור האחרון היישוב שילש את גודלו", מספרת נחום. "אנחנו כל הזמן פותחים בו גנים בגלל גידול האוכלוסייה".

"עברנו לכאן בעיקר בגלל הגיוון האנושי שיש פה", מספר עובד פרל, שמתגורר כבר 8 שנים בנריה. "אפשר למצוא פה חברים מכל סוג". הוא בן 28, איש תקשורת ואסטרטגיה במקצועו, נשוי למאור, שעובדת באולפנה, ואב לשלושה ילדים. "גם מבחינת תחומי העיסוק יש הרבה גיוון", הוא ממשיך לתאר. "כל עבודה שתגידו, כל מקצוע שתחשבו עליו, יש כאן מישהו ביישוב שעוסק בו. מעצמאיים, דרך שכירים בהייטק, רבנים, רופאים, אנשי חינוך, עובדי מדינה ויזמים.

לפרטים נוספים על נאות נריה לחצו כאן

"החיים המשותפים בגוש טלמונים נונים לנו כוח מאוד גדול. לא רק בתחושה שיש ישובים לצידנו, אלא גם מבחינת זה שאנחנו כוח צרכני משמעותי. מאוד קל לחברות להגיע לכאן למשלוחים, ואין תחושה של מבודדות. גם ההגנה והאבטחה פה הם ברמה גבוהה מאוד, וילדים מרגישים בטוחים מאוד להתנייד בין היישובים. אם לסכם את חוויית החיים כאן - יש לנו את היתרונות של עיר קטנה בתוך יישוב גדול.

בנוסף לכל אלה, יש שלל חוגים ביישוב לילדים ומבוגרים. במקום פועל גם בית מדרש קהילתי ויש לאורך השנה לו"ז פעילויות קבוע שמגבש מאוד את הקהילה".

ממעוף הציבור

צילום: יח"צ

גמ"ח לכל מטרה

המגוון האנושי ביישוב בא לידי ביטוי גם מבחינת בתי הכנסת הרבים שפזורים בו. "לפני שהגעתי לכאן, לא הכרתי את כל הזרמים עד שנחשפתי למגוון בתי הכנסת שיש פה. מרוקאי, ירושלמי, בלדי, אשכנזי. כל אחד ביישוב יכול למצוא כאן את הקרבה שלו לשורשים, והמציאות הזאת רק מחברת בין האנשים והם זזים בין המניינים השונים. בסוף כולנו נפגשים בשמחות או בין המכולת לדואר", הוא מספר בחיוך.

אם היית צריך לומר מה היתרון הכי מורגש כאן, על מה היית מצביע?

"אני חושב שהדבר הכי בולט פה בא לידי ביטוי כשמשפחה חדשה עוברת לכאן או כשנולד ילד חדש. על פניו, אלו שני מצבים מאתגרים שיכולים להביא איתם תחושת בדידות מסוימת, ופה הם נחשבים למצבים הכי כיפים שיש. אני זוכר שכשעברנו דירה לכאן, בשלהי הקיץ, הגענו עם משאית גדולה בשיא החום ותוך כמה דקות השכנות נחתו אצלנו עם קערה ובתוכה אבטיח חתוך וקר. אחרי הפריקות הגיעה אלינו משפחה אחרת עם ארוחת ערב מפנקת. גם בלידות יש הירתמות קהילתית. משפחת היולדת מקבלת לביתה ארוחות במשך שבוע, שמאפשרות להם להתמקד בטיפול בתינוק או התינוקת שהצטרפו למשפחה. אלו שתי מסורות קהילתיות שמעידות על האופי האנושי המיוחד שיש כאן.

הסיוע והעזרה ההדדית ממשיכים גם בתחום הגמ"חים, שנחשב למפותח מאוד ביישוב. "אנחנו תמיד צוחקים שאין דבר שתרצו להשיג כאן ולא תצליחו, כי יש פה גמ"ח לכל מה שרק תחשבו עליו. הגמ"ח הכי שימושי הוא גמ"ח מזומן, שהוא בעצם כספומט קהילתי. יש פה גם גמ"ח דלק, גמ"ח לברית, גמ"ח פלטות ומיחמים, גמ"ח כיסאות פלסטיק. הרשימה ארוכה מאוד ואני אפילו לא זוכר את הכל".

עשינו לכם חשק? ובכן, בימים אלו משווק בנריה פרויקט חדש מבית "הרי זהב" שמציע דגמים המותאמים לשלל צרכים. דגם מדורג, ובו דירות גדולות ומרווחות ברמת גימור גבוהה, החל מ-5 חדרים ועד ל-7 חדרים. מחירי הדירות מתחילים מ-1,950,000 ₪.

הדגמים האחרים הם דו משפחתיים צמודי קרקע, כאשר ניתן לבחור בין דגם חד קומתי או דו קומתי, והמחירים מתחילים מ-2.5 מיליון שקלים. הדגמים המשווקים הם השלב השני בפרויקט נאות נריה – שכונה צעירה ומתפתחת, הממוקמת בכניסה ליישוב עם נוף עוצר נשימה. השלב הראשון כבר אוכלס במלואו בספטמבר האחרון, עם 50 משפחות.

השכונה עתידה להיות מרכז היישוב, ובה יבנו מבני ציבור ובית הכנסת החדש שאמורים לעבור אליה, מרכז מסחרי גדול שעתיד להיבנות בשנים הקרובות כמו גם ריאה ירוקה ואמפי חדש לאירועים קהילתיים. 68 יחידות חדשות מחכות לכם, והן מתחילות כבר להיחטף. מוזמנים לבוא ולהתרשם!

לפרטים נוספים על נאות נריה לחצו כאן