שחר גל ראש מיזם ‘נקודת יציאה’ לגמילה מהתמכרויות בשיחה פתוחה עם ערוץ 7 מתאר את הפרויקט אותו הוא מוביל, איך הוא הגיע להיות מנחה נגמלים ומה לדעתו הדרך הנכונה להגיע לליבות המכורים והוריהם, על מנת לאפשר טיפול ראוי ונכון.

גל מתאר את היחס הנכון לשיטתו בין הורים לילדים מכורים ואומר: "הורים שמבינים שיש בעיה, כבר מצבם טוב. לצערי הרבה פעמים האחרון שיכול לטפל הוא ההורה או האח או אחבר הטוב. מה שחשוב לדעתי זה לשמור על ערוץ פתוח עם הילד. להנכיח את הבעיה אבל לייצר אתו שיח אמיץ ולהבין את מכלול הדברים, כי העישון הוא רק הקצה של מה שמפריע לילד".

גל מצביע בראיון על הבעיה הקיימת ברמת הטיפול שהמדינה יודעת להעניק בהינתן התמכרות לקנאביס: "יש בעיה. המדינה יודעת לתת פתרון למצבי קיצון כמו מכורים להירואין, אבל תחום של טיפול בקנאביס, בגלל שהחבר'ה מאוד מתפקדים ועושים את הדברים שלהם תוך כדי עישון, זה יותר מסובך. העניין ב'נקודת יציאה' זה שהיא מאוד דינמית ומאפשר, בגלל שהיא מדברת יותר לחבר'ה צעירים".

לסיום, מסביר גל על קצה המזלג את תחילת ההתמודדות, בדרך לשחרור מהתלות שנקראת 'קנאביס' ואיך יש להתייחס אליה: "צריך קודם כל להבין שיש בעיה. השיח סביבו מאוד מכעיס כי אומרים כאילו הקנאביס לא ממכר. הוא מאוד ממכר ומאתגר מאוד לצאת מהמקום הזה. הקנאביס משכך כאבים נפשי, ועם הזמן זה מחלחל ליום יום. מי שרוצה לצאת מההתמכרות הזו צריך להבין שבהתחלה יהיה מאוד קשה. כמו כל דבר שמתאמצים עבורו. אין הדרך הקלה להפסיק לעשן, אבל זה גם מה שכיף כי אתה משיג את זה במאמץ אישי, וכמובן שאני ממליץ דרך קבוצות תמיכה כמו 'נקודת יציאה' שבאמת נותן מקום סטרילי להביע בו את התחושות האישיות וההתמודדות".