חקלאי הגליל והגולן ומועצת הפירות פתחו אחר הצהריים את עונת קטיף התפוחים עם השקת זן התפוחים המקדים - הגאלה. צבעו אדום יותר והוא מתוק יותר. יש לציין, כי ישראל נמצאת במקום הראשון בעולם בצריכת תפוחי-עץ.
מקורו של זן הגאלה הוא בניו זילנד, ובארץ משפרים את הארומה והטעם שלו לאיכותיים יותר על ידי שיטות גידול שפותחו במעבדות המחקר והפיתוח.
בשנתיים האחרונות הוחדרו לשוק מספר זני תפוחים חדשים שאוקלמו בחוות ניסוי הזנים החדשים, הנקראים בי-קולור בשל הצבעוניות שלהם, אדום וירוק, וייחודם וטעמם משובח. שמותיהם גאלה, פוג'י, פינק ליידי וברוברן. מקורם באירופה, ניו זילנד ויפן, הם גדולים, יפים וצבעוניים יותר, כאשר הם גדולים באיזורים הרריים. עקב כך מתרכז כעת גידולם בגולן, הרי נפתלי בגליל ובמטולה.
מטעי התפוחים בארץ משתרעים על שטח של 45 אלף דונם, מנהלי בתי האריזה בצפון מסרו במהלך האירוע, כי הם מעריכים שהשנה ישווקו כ-100 אלף טון תפוחים, כ-90% הם יבולי מטעי התפוח בגליל ובגולן. מזן הגאלה צפוי השנה 3,000 טון, כאשר 75% מהיבול משווק על ידי "פירות גולן" ו-25% על ידי בתי אריזה "פרי פסגות" ו"ברעם".
עונת הקטיף מתחילה באמצע אוגוסט ומסתיימת בסוף ספטמבר. התפוחים ממוינים ומאוחסנים בקירור מבוקר, שבו בנוסף לבקרת הטמפרטורה, מבקרים גם את ההרכב האטמוספירה של האוויר בחדרים. טכנולוגיה זו מאפשרת אספקת תפוחים טריים במהלך כל השנה מבלי שאיכות התפוחים וטריותם תיפגע עם הזמן.
עודד רטנר, יו"ר שולחן התפוח במועצת הפירות, מסר כי בסקר האחרון שערכה מועצת הפירות במרץ 2003, נמצא, כי 72% מהצרכנים בארץ מעדיפים לקנות תפוח ישראלי, וכ-87% מהבוגרים ו-92% מבני הנוער אוכלים תפוחי עץ. ישראל ניצבת במקום הראשון בעולם בצריכת תפוחים - כ-2 מיליון תפוחים ביום בעונה הבוערת. הישראלי צורך בממוצע כ-20 ק"ג תפוחים בשנה. "אנחנו מקווים שכמות התפוחים שישווקו, תספק את צרכי השוק. המחירים השנה לא יהיו גבוהים יותר מבשנה שעברה", מסר רטנר.
התפוח מכיל ויטמינים בי1, בי2, בי6, חומצה פולית והרבה ויטמין סי, אשלגן וסידן.
(א.ב)
מקורו של זן הגאלה הוא בניו זילנד, ובארץ משפרים את הארומה והטעם שלו לאיכותיים יותר על ידי שיטות גידול שפותחו במעבדות המחקר והפיתוח.
בשנתיים האחרונות הוחדרו לשוק מספר זני תפוחים חדשים שאוקלמו בחוות ניסוי הזנים החדשים, הנקראים בי-קולור בשל הצבעוניות שלהם, אדום וירוק, וייחודם וטעמם משובח. שמותיהם גאלה, פוג'י, פינק ליידי וברוברן. מקורם באירופה, ניו זילנד ויפן, הם גדולים, יפים וצבעוניים יותר, כאשר הם גדולים באיזורים הרריים. עקב כך מתרכז כעת גידולם בגולן, הרי נפתלי בגליל ובמטולה.
מטעי התפוחים בארץ משתרעים על שטח של 45 אלף דונם, מנהלי בתי האריזה בצפון מסרו במהלך האירוע, כי הם מעריכים שהשנה ישווקו כ-100 אלף טון תפוחים, כ-90% הם יבולי מטעי התפוח בגליל ובגולן. מזן הגאלה צפוי השנה 3,000 טון, כאשר 75% מהיבול משווק על ידי "פירות גולן" ו-25% על ידי בתי אריזה "פרי פסגות" ו"ברעם".
עונת הקטיף מתחילה באמצע אוגוסט ומסתיימת בסוף ספטמבר. התפוחים ממוינים ומאוחסנים בקירור מבוקר, שבו בנוסף לבקרת הטמפרטורה, מבקרים גם את ההרכב האטמוספירה של האוויר בחדרים. טכנולוגיה זו מאפשרת אספקת תפוחים טריים במהלך כל השנה מבלי שאיכות התפוחים וטריותם תיפגע עם הזמן.
עודד רטנר, יו"ר שולחן התפוח במועצת הפירות, מסר כי בסקר האחרון שערכה מועצת הפירות במרץ 2003, נמצא, כי 72% מהצרכנים בארץ מעדיפים לקנות תפוח ישראלי, וכ-87% מהבוגרים ו-92% מבני הנוער אוכלים תפוחי עץ. ישראל ניצבת במקום הראשון בעולם בצריכת תפוחים - כ-2 מיליון תפוחים ביום בעונה הבוערת. הישראלי צורך בממוצע כ-20 ק"ג תפוחים בשנה. "אנחנו מקווים שכמות התפוחים שישווקו, תספק את צרכי השוק. המחירים השנה לא יהיו גבוהים יותר מבשנה שעברה", מסר רטנר.
התפוח מכיל ויטמינים בי1, בי2, בי6, חומצה פולית והרבה ויטמין סי, אשלגן וסידן.
(א.ב)