מזוודה לחדר לידה
מזוודה לחדר לידהצילום: ISTOCK

לקראת שבוע 36 מומלץ להתחיל לארגן תיק לחדר הלידה. על מנת שיהיה לך נוח בבית החולים, הן בחדר הלידה והן במחלקת יולדות, יש צורך בלא מעט ציוד.

ריכזנו לך רשימה מלאה ומקיפה של כל מה שאת צריכה, על מנת להנעים וההקל על הימים המרגשים ולחוצים של חייך.

מומלץ לחלק את הציוד לשני תיקים - האחד לחדר הלידה והשני למחלקת יולדות. את התיק של המחלקה אפשר (וכדאי) להשאיר באוטו עד שתזדקקי לו.

לחדר הלידה

  • את תגיעי לחדר הלידה ותצטרכי לענות על שאלות לגביך, לגבי בריאותך ולגבי היסטוריית ההריון. כל זה בין ציר לציר, ולרוב בזמן שבעלך עוד מחפש חניה. מומלץ לארגן מראש את כל הניירת והמסמכים החשובים, ובינם תעודות הזהות של שני בני הזוג, כרטיס מעקב הריון וכרטיס קופת חולים.
  • אם יש לך רעיונות ברורים לגבי איך את רוצה שהלידה הזו תראה, מומלץ להעלותם בכתב ולהביא לבית החולים. מסמך זה נקרא תכנית לידה. בית החולים רואה את התמונה הרחבה יותר, ולא תמיד יוכל להיענות לך לכל הבקשות או הרעיונות שרשמת, אבל תכנית זו בהחלט מהווה קו מנחה לצוות המיילד ולך. למידע נוסף אודות תכניות לידה, לחצי כאן.
  • אחרי המעבר לחדר הלידה יציעו לך להתקלח. המים החמים מקלים על הצירים ומחיים את הגוף ואת הנפש. חשוב לזכור כפכפים או נעלים שמתאימות לרחצה, כל דבר שיהווה חציצה בינך לבין הרצפה הכמעט-בטוח-אולי-בערך נקייה של המקלחת. הכפכפים יהיו לך גם קלים לנעילה אם תרצי לקום ולהתהלך בחדר.
  • אין כמו לצאת ממקלחת ארוכה ולגלות שקיבלת פיסת טישו להתנגב איתה. מומלץ להביא מגבת גדולה מהבית, כזו שאת והבטן המאד הריונית שלך יכולים להתעטף בה כמה שצריך.
  • חדרי הלידה נוטים להיות מאד קרים. מכיוון שאת הלבוש שם לא ניתן ממש לשנות - מומלץ בחום להצטייד בזוג גרביים.
  • האוויר הממחוזר של בית החולים, המזגן, המאמץ והלחץ מייבשים מאד. מומלץ להצטייד עם בקבוק מים (כזה עם פיית ספורט) ועם שפתון לשפתיים יבשות.
  • מומלץ להביא איתך מגוון כדורים שונים, לא בשביל לשחק איתם, אלא בשביל להקל על הכאבים. אם את מתכננת לידה פעילה, כדור פיזיו יכול מאד לסייע לך, והם לא תמיד בנמצא בבתי החולים. בנוסף, מומלץ להכניס שני כדורי טניס לתוך גרב ולקשור. הכדורים האלה יותר יעילים מכסא מסג' ומקלים מאד (מאד מאד) על כאבי הגב.
  • במהלך ההריון כבר פיתחת חיבה לכריות שלך, וגם הלידה אינה שונה. אם יש לך כרית שאיתה נוח לך, שתומכת לך בגב, מסייעת לך עם תנוחות הרגליים ומקלה עליך בכל צורה שלא תהיה - מומלץ לא להתבייש ולהביא אותה. בנוסף - כרית חימום או כרית קור יכולים לסייע עם הכאבים.
  • אם את בוחרת בלידה עם אפידורל, את תגלי שיש הרבה שעות של המתנה, בהן את מרגישה מצוין, אך די מקובעת למיטה. ספר (עדיף משהו לא כבד מידי, כי בכל זאת הראש שלך לא בדיוק לחלוטין בתוכו), טבלט, מחשב נייד,טלפון יסייעו בהעברת הזמן.
  • חשוב לזכור מטעני חשמל לכל הציוד שאת מביאה, יהיה די עצוב אם לא תוכלי לצלם את התינוק ולשלוח לסבא וסבתא הטריים מכיוון שבזבזת את כל הסוללה במשחק טאקי באייפון. מכיוון שחיבורי הוי-פי לא לחלוטין מובנים מאליו, מומלץ לא לסמוך על אינטרנט ומראש להוריד פרקים של סדרות וסרטים.
  • אם את חולמת על לידה עם מוסיקה מסוימת ברקע, חשוב להורידה מראש ולוודא שהיא פעולת עוד לפני תחילת הצירים, כלומר - אי שם בחודש השמיני.
  • אם תיעוד האירוע בטלפון אינו מספיק עבורך, מומלץ להביא גם מצלמה וכמובן סוללות נוספות או מטען. עוד יותר מומלץ לזכור מראש להטעין אותה ולהגיע כבר מוכנים.
  • הספרות עוסקת הרבה באוכל לבן הזוג, אך בסופו של דבר - הוא מטייל, קופץ לקפיטריה, ניגש להחליף מלה עם ההורים שלו (אחרי שאיימת עליו שלא להכניסם לחדר), ודי בטוח שאם הוא רעב - הוא ימצא משהו לחטוף. עבורך הדעות מעט חלוקות ומומלץ להביא דברים מזון קלים, שיהיו בתיק, ולהתייעץ עם הצוות הרפואי. פירות יבשים, אגוזים למיניהם וחטיפי אנרגיה מומלצים וניתן להכניסם לתיק שבועות מראש. בנוסף, סוכריות מציצה למקרה שלא יתנו לך לאכול אוכל אמיתי, ועל מנת לרענן את עצמך. מומלץ להצטייד גם בכסף קטן למכונות שתייה, למקרה שנותרו כאלה שלא מקבלים אשראי.
  • השיער שלך הולך להטריף אותך במהלך הלידה, הוא יכנס לך לעיניים, לפנים, יגעו בו, יניחו עליו יד בטעות. מומלץ להצטייד בכמה גומיות לשיער, שיחזיקו את השיער במקום ואת השפיות שלך גם כן.
  • בשלב הזה של ההיריון המונח פרינאום לא מפחיד אותך יותר, נכון? מומלץ להביא לחדר לידה בקבוק סגור של שמן שקדים ולבקש מהמיילדת להשתמש בו על מנת לעשות לך עיסוי פרינאום. גם אם המחשבה מביכה אותך כעת, העיסוי הזה יכול להיות ההבדל ללידה עם או בלי תפרים, ומומלץ ביותר.
  • אם אתם מעוניינים באיסוף דם טבורי, יש להצטייד מראש בערכה כזו.
  • בגד חדר הלידה לעיתים מציק ומפריע, לפעמים את בוחרת להיכנס לג'קוזי להקלה על הצירים - מומלץ להצטייד בבגד ים, למען הנוחות.

נשמע הרבה? עוד לא התחלנו. זה רק הציוד ללידה עצמה. מעבר לכך יש לך שהות של לפחות יומיים במחלקה, ושם התנאים ספרטניים עוד יותר.

תיק למחלקה - דברים מעבר למה שלקחת לחדר לידה

את הדברים מחדר הלידה את מעבירה איתך למחלקה, ותזקקי להרבה מהם בימים הקרובים. מעבר לכך את זקוקה לדברים הבאים:

  • את הולכת לדמם, והרבה, אחרי הלידה. בית החולים מספק תחבושות, אבל בכל הכנות - הן נוראיות. תחבושות עבות, דמויות חיתול, של פעם. מומלץ להצטייד מראש בכמה חבילות של התחבושות ההגייניות עם הספיגה הכי גדולה שאת יכולה למצוא (אולטרה אולטרה ללילה).
  • את התחבושות צריך להדביק על משהו. תזכרי שכל האזור נפוח ומגורה אחרי הלידה ומומלץ תחתונים גדולים ונוחים. אפרופו הסעיף הקודם, עדיף תחתונים שלא יהיה חבל לזרוק כשהם מוכתמים בדם. פשוט לקנות חפיסות של תחתונים זולים, שניתן לזרוק. ניתן גם לקנות תחתוני רשת חד פעמיים, יש נשים שחושבות שזוהי המצאה גאונית ויש כאלה שפשוט לא נוח להן איתם. לשיקולכן.
  • בזמן השהיה בבית החולים תמצאי את עצמך משוטטת הרבה. לתינוקיה, לקפיטריה, החוצה עם האורחים. חלוק בית החולים לא נוח. הוא חשוף, פתוח וקצר. אופנת מיני במיטבה, בדיוק בימים בחייך שאת רוצה להיות מעט יותר מכוסה. מומלץ הביא בגדים רחבים, נוחים וכהים. תזכרי שאת תשתחררי מבית החולים עם בטן של חודש ששי בערך, אז תמתיני עוד קצת עם הג'ינס. תזכרי גם שתזדקקי לבגדים ליציאה הביתה.
  • אם את מתכוונת להניק את תינוקך, מומלץ להצטייד בכמה חזיות הנקה ורפידות. חזיית הנקה היא המצאה גאונית, ההופכת את כל נושא שליפת הציץ לפשוט ונוח, והרפידות ימנעו את הדליפות, החולצה הרטובה וריח החלב החמוץ לכשהחלב מגיע.
  • ואם בהנקה עסקנינו, מומלץ להביא לבית החולים משחה לחזה, ומומלץ ביותר להצטייד מבעוד מועד עם מספר טלפון של יועצת הנקה, למקרה שתצטרכי.
  • אין כמו המקלחת של לאחר הלידה, מקלחת ארוכה וחמה בה את חוזרת שוב להרגיש כמו בן אדם. חשוב להביא כלי רחצה - סבון, שמפו, משחת שיניים, מברשת שיניים מברשת שיער. זכרי שאף התינוק עדין ומומלץ להימנע מריחות חזקים, בשמים וכו', היכולים לגרות ולהפריע לו. מומלץ להביא גם אסלניות לכיסוי מושב האסלה.
  • זה שהלידה כואבת זה ברור, אבל מעטות מוכנות לכאבים באזור החלציים שלאחר הלידה. קרעים, תפרים, נפיחות. כואב לשבת, כואב לעמוד. מומלץ להביא איתך משחות וחומרים מרגיעים כגון אלופירסט או ארניקה. לא תמיד ניתן לרכושם בבתי המרקחת וצריך לעשות חיפושים אינטרנטיים.
  • בבית החולים התינוק לובש את החליפה שהוא מקבל מהתינוקייה, אך לפני יציאתכם הביתה אתם תצטרכו להחליף לו לבגדי תינוקות שהבאתם מהבית (ושכובסו כבר). נהוג להלביש תינוקות בימים הראשונים בשתי שכבות ביגוד, שעוביים נקבע לפי מזג האויר, טריקו דק או עבה. אם קר מומלץ גם כובע ושמיכה. מומלץ להביא אתכם גם חיתול טטרה (בד) לניגוב פליטות, חבילת מגבונים וכמה חיתולים בתיק. לכל מצב שלא יעלה במהלך הנסיעה.
  • ברכב יש להתקין סל קל או מושב בטיחות המיועד מגיל 0. מומלץ לעשות זאת לפני הלידה ולהתאמן על סגירת האבזמים על יבש, לפני שיש לכם תינוק צורח בתוכו.
  • כמובן שלכל אחת יש דברים ייחודיים לה שחשוב לזכור. אם אתן לא יכולות להכניס לתיק בזמן הכנתו, כמה שבועות לפני הלידה, חשוב להכין רשימה מסודרת הכוללת היכן כל דבר ודבר נמצא, ולתות במקום בולט בבית.
  • משהו שיסייע לך (או לבן זוגך) להישאר ממוקדים בהתארגנויות האחרונות - משקפי ראיה, עדשות, חומר לניקוי עדשות, משאפי אסתמה, תרופות שהנך נוטלת בדרך קבע, מכשירי שמיעה וכו.

יוצאות מבית החולים? אתן לא חייבות לחזור ישר לכביסות ולילדים!

לקוחות לאומית זהב זכאיות להבראה כבר מהלידה הראשונה, ובכל לידה שלאחר מכן. בלידה של הילד הראשון, השני השלישי והרביעי, אנחנו מעניקים ליולדת 3 ימי הבראה אחרי לידה רגילה, ו5- ימי הבראה אחרי ניתוח קיסרי.

לאומית היא הקופה היחידה שמאפשרת קבלת שירות זה לאחר לידה של כל אחד משלושת הילדים הראשונים. בהמשך, הזכאות להבראה משתנה בהתאם למספר הילדים במשפחה, כשמספר הימים שאת זכאית להם הוא כמספר הילדים שלך פחות 1 (כלומר, בילד החמישי את זכאית ל-4 ימי הבראה, בילד השביעי את זכאית ל-6 ימי הבראה, וכן הלאה). בנוסף, תהיי זכאית להחזר של עד 3 ימים נוספים ועד 428 ₪ ליום על חשבון סל ההריון והלידה.

כל מה שלנו נותר לאחל זו לידה קלה ובשעה טובה!