הסיבים האופטיים שמעלים את מהירות גלישת האינטרנט הגיעו באחרונה גם ליהודה ושומרון.
סיב אופטי הוא כבר לא רק נחלתם של אזורים אחרים בישראל, וזאת בשל מבצע פריסת הסיבים בהובלת משרד התקשורת ובזק.
ואולם המבצע עשוי היה להותיר מספר לא מבוטל של ישובים ומתיישבים ביהודה ושומרון מאחור, ובאינטרנט רימון החליטו להתחבר לחברת התקשורת 'טלראן' ויחד יצרו את מיזם 'נט פייבר' שמביא את האינטרנט המהיר לישובים כמו בית אל קדומים קרני שומרון ורבים אחרים.
סמנכ"ל התשתיות של אינטרנט רימון, יגאל ביבי, מספר על ההחלטה העסקית שקיבלה החברה לפרוס סיבים לא רק באזורי התמרוץ ובכך היא גם משמרת את לקוחותיה ומנגישה את הסיבים לכלל התושבים.
המיזם עלה יפה ולמעשה הפך למוביל הארצי של תעבורת הנתונים. ביבי מסביר שהסיב מעביר תמסורת שמחברת את הלקוח במהירות רבה לרשת האינטרנט ומאפשר זמינות, גלישת Wi-Fi מהירה, שימוש במספר מכשירים במקביל ועוד. המציאות שהייתה עד כה, תמסורת אינטרנט דרך נחושת, הוחלפה בסיבים אופטיים שמאפשרים גלישה עד רמה של ג'יגה, מה שלא היה לאורך השנים בישובים.
האתגרים בפריסת סיבים באזור כמו יהודה ושומרון רבים ומורכבים וגם עליהם מספר ביבי: "האתגר הראשוני הוא להביא תמסורת של בזק או כל חברה אחרת שתהיה תמסורת יציבה שתעמוד בקצב החיבורים של הלקוחות. מעבר לכך מערכות התשתית שבישובים הן בדרך כלל מערכות ישנות ולאורך השנים לא השקיעו בהן, כך שכעת נצרכת בניה של מערכת חדשה על גבי המערכת הקיימת של הישוב או של בזק ונתקלים בבעיות של צינורות לא תקינים, גופים חסומים, כניסות לא תקינות לבתים, וונדליזם, טרור תשתיתי לאומני, בעיות שעשו קבלנים ואנשים כאלה ואחרים, ואתה מגיע ובונה רשת עצמאית מקבילה על גבי רשת הנחושת. למעשה לא משתמשים בשום דבר קיים אלא רק בתשתיות הפאסיביות. זה האתגר הגדול ביותר, בניית מערכת שלמה מקצה לקצה בכל ישוב".
המיזם מהווה מהפך של ממש עבור התושבים גם בישובים שכלל לא שיערו שפתרונות תקשורת מתקדמים שכאלה יגיעו אליהם. "מדובר במהלך מהפכני כתפיסת עולם שהחלה עם משרד התקשורת", אומר ביבי.
"מדובר ביכולת של חברות קטנות לקבל החלטה לפרוס סיבים במקום בזק. המהפך הוא בהבנה של חברות קטנות שיש כאן חלון הזדמנויות שלקחו אותו והרימו את הנושא, השקיעו תקציבים והביאו לקוחות".
הכתבה בשיתוף אינטרנט רימון, להצטרפות לחצו כאן