לאור המצב הביטחוני תלמידי ישיבת ההסדר קריית שמונה פונו לישיבת נחלים ומרגע הגעתם נרתמו לעבודה בחקלאות בישובים הסמוכים לנחלים שסובלים ממחסור חמור בכוח אדם לאחר שמרבית העובדים הזרים עזבו את הארץ.
לצד הלמידה בבית המדרש לשמירה והצלחת חבריהם לספסל הישיבה שנלחמים, התלמידים נרתמו גם לעזרת החקלאיים ובימים אלה מתנדבים מדי יום במשקים של מושב כפר מעש בקטיף דלעת ובעקירת גזרים במושב מזור.
"פרסמתי פוסט מיואש שאני זקוק לעובדים לחקלאות, לעבודה פיזית והצעתי שכר", מציין החקלאי קובי בן גור, בעל השדה במושב מעש. "תלמידי הישיבה הגיעו בעקבות ההודעה שהעליתי והודיעו לו שהם מסרבים בתוקף לקבל תשלום. ראשי הישיבה שולחים לי מידי יום קבוצה של תלמידים, ופשוט מצילים אותי מקריסה כלכלית. מדובר על חבר'ה צעירים עם אידיאלים וערכים ורואים את האהבה הגדולה שלהם למורשת ולאדמת ארץ ישראל. צריך להבין שמדובר בעבודה מאוד קשה והם מגיעים בשעות הבוקר המוקדמות, לא נשברים ורוצים להיות בהספק טוב ושאני אצליח".
אחראי המתנדבים בישיבה, נועם טנה שלומד בשיעור ב' נרתם למשימה: "עם ישראל צריך אותנו בלימוד התורה וגם במשימות אחרות. אנחנו עומדים לפני גיוס משמעותי לצה"ל ואנחנו לא מוותרים על תורת ישראל, על עם ישראל ולא על התנדבות וחיבור לאדמת ארץ ישראל".
בקריית שמונה בה מתגוררים למעלה מ- 25 אלף תושבים שרובם המכריע פונה עם תחילת ההפגזות על גבול הצפון, כשבפועל נותרו כעת בעיר כ- 1000 תושבים בלבד, מרביתם עובדי חירום. בין המפונים גם 250 תלמידי ישיבת ההסדר שמחציתם גויסו למילואים.
בישיבה נשארו ללמוד תלמידי שיעורי א' ו- ב' שלצד הלימוד בבית המדרש התנדבו למשימות ביטחון, חירום והיערכות בעיר כחלק מהמערך העירוני. "הישיבה שלנו ביסודה היא חלק מעם ישראל כולו", מציין המנכ"ל אליאב סמואל. "עוד לפני שפונינו מקריית שמונה, במקביל ללימוד בישיבה גם נרתמנו למערך העירוני וסייענו לעזור להשמיש את המקלטים בעיר. גם כשעברנו להתארח בישיבת נחלים, החבר'ה ממשיכים להתנדב היכן שצריכים אותנו ולהיות חלק מעם ישראל".


