זה התחיל כיוזמה קטנה בין חברים מיד לאחר האירועים הקשים של פתית המלחמה, אך עם חלוף הימים הלכה היוזמה והפכה לטרנד כלל ישראלי. את אנשי 'צוות לעניין' שהתגייסו לצ'פר את חיילי צה"ל בנקודות שונות פגשנו בצומת גילת שבדרום.

אלעד צ'ופק, ממייסדי המיזם מספר לנו על רקע תכונה רבה של הכנת והגשת אלפי מנות לחיילים: "התחלנו את המיזם בשמיני לאוקטובר, יום אחרי שפרצה המלחמה, התחלנו קבוצה של חברים עם כמה מנגלים קטנים ומהר מאוד כל עם ישראל התאחד איתנו עד לדבר הענק הזה".

חזי, חבר בהתארגנות, מספר על האושר שממלא אותו לראות את החיילים אוכלים ונהנים. "זה עושה טוב על הלב", הוא אומר, "ככל שאני רואה אותם נהנים אני נהנה יותר, מתרגש, עבורי זה להתמלא ולתת. כל החברים שמתנדבים כאן באים לעבוד ולא שואלים שאלות, כל עבודה שיש הם עושים במרץ ומכל הלב. תענוג להיות פה".

"כל שבוע אנחנו מגיעים לכאן להאכיל את החיילים, להרגיש את הכיף כשהם מודים לנו ואומרים תודה על כל הטוב הזה. אין מספק מזה", מספרת אחת ממתנדבות המיזם וחברתה מוסיפה עד כמה כיף לראות את חיוכי החיילים המודים בעוד "זו הדרך שלנו לומר להם תודה".

צ'ופק מספר כי מתנדבי המיזם מכינים מדי יום בין 15,000 ל-30,000 מנות עבור החיילים, ואלה כוללים המבורגרים, מעורב ירושלמי, נקניקיות ועוד לצד זה שירותי כביסה לחיילים, ובקרוב תצטרף גם עמדת מסאז'ים.

נוסף לכל אלה גם דוכן הנחת תפילין של חב"ד נמצא במתחם וליאור, בעל הדוכן, מספר על חשיבות המזון הרוחני ועל ההבטחה הקדומה 'וראו כל עמי הארץ כי שם ה' שנקרא עליך ויראו ממך', פסוק אותו שייכו גדולי ישראל לתפילין שעל ראשיהם של בני ישראל. "יש כאן חבר'ה שעוברים כאן כל יום, לא עשו בר מצווה ובפעם הראשונה הם מבקשים להניח תפילין", הוא מספר על ההיענות הגדולה למצווה הנקרית על דרכם.

בדבריו מודה צ'ופק לכל המתנדבים והתורמים שמאפשרים את ההענקה הגדולה לחיילים, אך הוא מוסיף את הצורך בעוד תורמים ועוד מתנדבים שיאפשרו את הרחבת המיזם המבורך. "מה שקורה כאן הוא כבר מזמן לא רק להאכיל חיילים. יש כאן הרגשה של ערבות הדדית, של ארץ ישראל היפה. אנשים מגיעים מזמנם ותורמים את כל מה שיש להם, עוזבים את העבודה ומגיעים לכאן. התחלנו חמישה אנשים והיום בקבוצה יש מעל אלף איש שמגיעים להתנדב במשמרות. אין כאן פוליטיקה. כולנו עם אחד", הוא מדגיש.