אופיר סופר
אופיר סופרצילום: ערוץ 7, רויטרס

השר אופיר סופר (הציונות הדתית) מגיב במכתב לראש הממשלה לאיומי חברי הכנסת החרדים בנושא חוק הגיוס, בהם יו"ר ש"ס אריה דרעי והשר יצחק גולדקנופף, ואף קורא לקידום בתגובה חוק גיוס.

"לאחרונה נשמעות בקרב ההנהגה הפוליטית החרדית אמירות שאינן מתיישבות עם רוח התקופה בעניין חשיבות השירות בצה”ל בכלל, ובתפקידי לחימה בפרט. בעת מלחמה, הדברים צורמים לאוזן יותר מאשר בעת שלום", פותח סופר את המכתב.

במכתב הוא מגדיש כי "הנחת היסוד בהעברת חוק הגיוס היא כי ניתן יהיה להגיע להישגים אמיתיים בשיתוף פעולה, ולא במהלכים חד-צדדיים של הוצאת צווים. אני מאמין בתהליכים בשיתוף פעולה, בוודאי לגבי סוגיות ליבה בחברה הישראלית, ובפרט בעת מלחמה".

"שוחחנו מספר פעמים בעניין, והבעתי בפניך את הצורך בתהליך אמיתי וממשי שאת תוצאותיו הראשונות נראה עד סוף שנת 2024", נכתב. "המספר של 3,000 אוחזים בנשק עלה כמספר קריטי ומשמעותי שאין לרדת ממנו. מאז גם מערכת הביטחון הציבה את המספר 3,000 כיעד, וזאת בנוסף לכ-1,200–1,800 מתגייסים בוגרי מערכת החינוך החרדית כיום. 4,200 מתגייסים מתוך 12,000 זה למעלה מ-30%, ובתהליך צומח מדובר בהחלט בתהליך משמעותי ואולי אף היסטורי בתמורותיו, אם נשכיל לעשותו נכון ובשיתוף ההנהגה החרדית".

"באמצעות תהליך זה, נחסוך הפגנות מיותרות, בוודאי בעת מלחמה, וגם נראה גיוס משמעותי ואמיתי. צה”ל, במציאות הנוכחית, יהיה ערוך בצורה נכונה ומקצועית וייתן מענה נכון וראוי לצרכי החברה החרדית. זהו צעד מוסרי לעשות, והוא אף יחזק את התהליך בקרב הציבור החרדי".

סופר מותח ביקורת על דבריהם של הנציגים החרדים, "רוח זו אינה מתכתבת עם האמירות שנשמעו לאחרונה מפי מנהיגים פוליטיים, ואבקש שהדברים יתוקנו ויובהרו".

"בנוגע לאחריות האישית המוטלת על הפרט – שהרי הסנקציות הקיימות בטיוטה הנוכחית לכאורה מוטלות על המוסדות – אבקש להבהיר כי מרגע שיצאו צווים אישיים ומלש”בים בחרו שלא להתייצב, הרי שהם נפקדים ועריקים, על כל המשתמע מכך".

"הצעתי ליו”ר ועדת חוץ וביטחון כי על מנת לעמוד ביעדים יתקיים מנגנון דומה מול איגוד הישיבות, בדיוק כפי שנעשה בשנה האחרונה מול איגודי המכינות והישיבות המתגייסות עד כה. לאחר המועד שיוגדר בחוק, יוציא הפוקד צווי גיוס אישיים בהעדפה ובתיאום עם הגופים הרלוונטיים".

הוא ממשיך וכותב לנתניהו, "בשנה האחרונה אנחנו פוקדים את בתי העלמין ומשפחות הנופלים מידי שבוע, מבקרים בבתי החולים ובמרכזי השיקום, ופוגשים את עוצמת הרוח. בקרב הנופלים היו רבים שהמיתו עצמם באוהלה של תורה, עזבו את בתי המדרש ויצאו למלחמה. בהקשר זה, הדברים מקבלים משנה תוקף".

"עם פעולת צה”ל הורחב שוב משמעותית גיוס המילואים וכובד הנטל עליהם ועל בני משפחותיהם. על כן, אני רואה חשיבות ציבורית בפומביות הדברים ובפעולות מעשיות שיגיעו בעקבותיהם – הן בנושא הרחבת שורות המתגייסים, הן בחיזוק אנשי המילואים ובני משפחותיהם. ככלל, יש ליצור דיפרנציאליות מתגמלת ללוחמים, לאנשי מילואים, לפצועי לחימה ועוד".

"לסיום, הנני מחזק את ידיך בהובלת המערכה כולה. עמוד איתן על ביטחונה של ארצנו, ביטחון אזרחי ישראל כולם, והשבתם של החטופים כולם. רק חזק ואמץ!".