
הרב חיים יוסף אברג'יל, מהמנהיגים הרוחניים הבולטים בנתיבות ובנו של הגאון רבי יורם אברג'יל זצ"ל, מתכנן להקים מפלגה חרדית חדשה שתאתגר את הדומיננטיות של ש"ס ויהדות התורה.
על פי דיווח בערוץ 13, המפלגה החדשה שתיקרא "מים חיים" תציג קו חדשני בנוף הפוליטי החרדי - תמיכה בגיוס חרדים לצה"ל ושילוב לימודי ליב"ה במוסדות החינוך החרדיים.
"אדם שיוצא לפרנסתו ולעבודתו, במקום שיעבוד בפיצות - שיעבוד בצבא. הקיטוב הזה חייב להיפסק, הקיצוניות הקשה, הקללות האלה", אמר הרב אברג'יל בסרטון שפרסם לאחרונה, המבטא את עמדתו החריגה בנוף החרדי המסורתי.
מקורבים לרב אברג'יל מספרים כי בשיעוריו האחרונים הדגיש את חשיבות הקמת פלטפורמה פוליטית עצמאית שתייצג את הציבור החרדי המתון, המעוניין להשתלב בחברה הישראלית תוך שמירה על אורח חיים חרדי.
הרב אברג'יל אינו זר להצלחה פוליטית. מפלגתו המקומית בנתיבות הפתיעה בבחירות המוניציפליות האחרונות כשעקפה את ש"ס ואת יהדות התורה, ביסוס שעשוי לשמש קרש קפיצה לזירה הארצית.
המהלך מגיע לאחר שבחודשים האחרונים כבר התנגש עם ש"ס, כאשר הוביל את מוסדות החינוך שבהנהגתו לפרוש מרשת "בני יוסף" של ש"ס ולעבור לחינוך הממלכתי החרדי - צעד שהוביל לחילופי האשמות חריפים בין הצדדים.
לפני מספר חודשים הכריז הרב אברג'יל באופן חסר תקדים כי "כל צעיר חרדי שאינו לומד מחויב להתגייס לצבא" - עמדה המנוגדת לקו המסורתי של המפלגות החרדיות.
גורמים בש"ס מודאגים מהמהלך, שעלול לנגוס באלקטורט המסורתי שלהם, במיוחד בקרב ספרדים ממוצא מרוקאי שרואים ברב אברג'יל מנהיג רוחני.