עם היצע וורסטילי של נכסים למכירה ביוון, מחירים נמוכים ותשואות מכובדות, ולא פחות מכך הודות למדיניות פרו-השקעות ידידותית למשתמש, המדינה הפכה ליעד מבוקש להשקעות בנכסים מסוגים שונים.
מגמת מחירי הנדל"ן ביוון בשנים האחרונות
יוון "קיבלה קשה" את המשבר הסאב-פריים העולמי שפרץ בשנת 2008. המשבר גרם לכמעט עשור של ירידה תלולה ורציפה במחירי הנכסים במדינה. משנת 2017, השוק היווני התחיל להתאושש, ומאז הצליח להשתקם בצורה מרשימה ומעוררת השראה.
שוק הנדל"ן היווני צלח אפילו את משבר הקורונה שחל ב-2020, כאשר מחירי הנכסים והדיור לא נפגעו ואפילו המשיכו לעלות למרות המיתון הכללי.
על פי נתונים רשמיים מהבנק המרכזי ביוון, תמונת המצב שהצטיירה בחצי שראשון של שנת 2023 הוא החיובית ביותר מזה כשני עשורים. במרכזי הערים הגדולות, המחירים של דירות, נכסים ובתים למכירה ביוון קפצו ביותר מ-15%, כאשר במחצית השנייה של השנה העלייה המשיכה בשיעור של 14%.
המגמה המעודדת הזו ממשיכה איתנו אל תוך השנה הנוכחית (2024). על פי התחזיות, היא צפויה להמשיך בדרך הזו וביתר שאת בשנים הקרובות.
יתרונות השקעה ביוון
הנה כמה מהסיבות העיקריות לכדאיות של השקעות נדל"ן ביוון:
- עלויות כניסה אטרקטיביות
כאמור, מחירי הנדל"ן ביוון ביעדי ביקוש עולים בהתמדה בשיעורים שנתיים דו-ספרתיים.
עם זאת, עדיין אפשר לחוש בעקבות של המשבר הכלכלי של 2008, שחתך בזמנו את מחירי הנכסים בשיעורים דרמטיים של בין 30% ל-50%.
השוק אמנם התאושש מאז, אבל עדיין למצוא נכסים זולים יחסית למדינה אירופאית מפותחת כמו יוון.
ככל שמדובר בקניית דירה ביוון מקבלן, אפשר למצוא פרויקטים חדשים עם נכסים למכירה בעלות נמוכה ממחיר הבנייה, מה שמבטיח השבחה ועליית ערך בסיכויים גבוהים מאוד.
המחירים האטרקטיביים מאפשרים למקסם את התשואה והרווחים מחד ולפזר את ההשקעות על פני מספר נכסים מאידך. כל אלו מהווים יתרונות משמעותיים ביותר עבור המשקיע הפוטנציאלי.
- עלייה בביקושים ובתשואות
נכון להיום, הביקוש לנכסים ברחבי יוון עולה על ההיצע. המגמה הזאת נכונה על אחת כמה וכמה בערים הגדולות אתונה וסלוניקי ובאיים המפורסמים כמו כרתים, סנטוריני ולפקדה.
הביקוש הגבוה נובע מהפופולריות הגואה של המדינה כיעד לרילוקיישן והגירה ארוכת טווח מחד, ותעשיית תיירות משגשגת שמביאה לזרם בלתי פוסק של מבקרים למדינה מאידך.
כדי לסבר את האוזן, לא פחות מ-30 מיליון מטיילים ונופשים מגיעים ליוון בשנה נתונה בממוצע.
הצמיחה בתיירות והתרחבות הקהילה הבינלאומית במדינה מקפיצים את הביקוש הן לנכסים להשכרה קצרת טווח והן להשכרה לטווח ארוך. הביקוש היציב והגובר מעלה את רמות הביטחון וסיכויי התשואה מעסקאות נדל"ן.
מצד אחד, הביקושים מעידים על הקלות למציאת שוכרים והסיכון המצומצם לתקופות נטולות דיירים, כך שבעלי הנכסים יוכלו ליהנות מתשואה פאסיבית שוטפת מדמי השכירות בשיעור של בין 5% ל-10% בממוצע.
מצד שני, ביקושים גבוהים מהווים אינדיקציה לעליית ערכי הנכסים, מה שעשוי להניב רווחים משמעותיים בהמשך לאחר מכירת הנכס.
- צביון ומאפיינים דומסטיים
למרות היסטוריה של משברים כלכליים ופוליטיים, יוון נחשבת למדינה יציבה למדי. לכן, למרות התהפוכות והתנודות, המשקיעים לא מפסיקים לזרום אליה בהמוניהם.
גורם משיכה משמעותי של המדינה הוא אורח החיים הנעים והרגוע שהיא מציעה לתושביה ולמבקריה. יוון מאופיינת בתרבות ואקלים ים תיכוניים על כל המשתמע מכך.
הדבר מהווה יתרון ספציפית למשקיעים ישראליים, שלא צריכים לעבוד קשה מדי בשביל להתחבר אליה מבחינה תרבותית. בנוסף, יוון קרובה מאוד לישראל וישנם קווי תעופה נוחים וזולים שעוברים בין שתי המדינות.
- אקלים השקעה נוח
ממשלת יוון מובילה מדיניות מעודדת השקעות זרות, שכוללת הקלות בהגירה ובמיסוי.
מבחינה אפשרויות ההגירה, הממשלה מציעה למשקיעים זרים מסלול מיוחד שנקרא "ויזת הזהב", במסגרתו קונים דירות להשקעה ביוון במחיר מסוים ומקבלים מעמד חוקי למהדרין במדינה.
בשלב הראשון מקבלים תושבות קבע, שמקנה גישה לשירותים ממשלתיים שונים בתחומי החינוך, הבריאות והשירותים הסוציאליים. לאחר מכן, קיימת אפשרות לעגן את המעמד לתמיד ולקבל דרכון יווני ואזרחות מלאה.
מבחינת מדיניות המיסים, הממשלה מבקשת למשוך השקעות מבחוץ על ידי מתן הקלות לחברות ויחידים. כך למשל, מס ההכנסה נקבע בשיעור פרוגרסיבי שנע במדרגות של בין 15 ל-40 אחוזים. בנוסף, בין יוון וישראל נחתמה אמנת מס שמונעת תשלום כפול ומקנה הטבות שונות.
מדריכים נוספים בנושא השקעות נדל"ן ביוון ופרויקטים מסקרנים מחכים לכם באתר יוון למשקיע>>>