לב מלאכותי. אילוסטרציה
לב מלאכותי. אילוסטרציהצילום: iStock

גבר אוסטרלי בשנות ה-40 לחייו שורד כבר 100 ימים עם לב מלאכותי מטיטניום, הזמן הארוך ביותר שאדם הצליח לשרוד עם לב מסוג כזה.

שמו של האיש לא פורסם, אך הוא עבר ניתוח בו הושתל בגופו לב מטיטניום בחודש נובמבר האחרון בבית חולים בסידני. בחודש פברואר הוא הפך לאדם הראשון שיוצא מבית החולים עם לב מטיטניום.

בית החולים סנט וינסנט בסידני, יחד עם אוניברסיטת מונש במלבורן וחברת BiVACOR, שייצרה את הלב מטיטניום, פרסמו הצהרה בה נמסר כי "האיש, שסבל מאי ספיקת לב קשה, מחלים היטב".

דניאל טימס, שהמציא את המכשיר בעקבות מותו של אביו ממחלת לב, אמר כי "זה מרגש לראות עשרות שנים של עבודה באים לידי מימוש. צוות BiVACOR כולו אסיר תודה למטופל ולמשפחתו על שנתנו את אמונם בלב המלאכותי שלנו. הגבורה שלהם תסלול את הדרך לאינספור חולים נוספים לקבל את הטכנולוגיה מצילת החיים הזו".

הלב המלאכותי הוא משאבת הדם הסיבובית הראשונה בעולם הניתנת להשתלה ויכולה לשמש כתחליף מלא ללב אנושי, תוך שימוש בטכנולוגיית ריחוף מגנטית כדי לשכפל את זרימת הדם הטבעית של לב בריא. השתל נמצא עדיין בשלבים הראשונים של המחקר הקליני ואינו מאושר לשימוש נרחב בבתי החולים, אך התקווה היא כי בעתיד הוא יוכל לסייע לחולים באי ספיקת לב לשרוד תקופה ארוכה עד שיימצא תורם עבורם.