בראיון מיוחד לערוץ 7 מספר יו"ר ש"ס לשעבר אלי ישי על רבו ראש ישיבת 'כסא רחמים' רבי מאיר מאזוז זצ"ל שהלך לעולמו והובא אתמול (ראשון) למנוחות.
"התחושות קשות מאוד. אבל כבד. מדובר באדם ענק שבענקים", אומר ישי ומציין לא רק את הזיכרון הפנומנאלי של הרב, אלא גם את גאונותו, חריפותו, בקיאותו ואומץ ליבו, "אמר תמיד את האמת שלו, עשה את מה שנכון לעשות".
אלי ישי מזכיר כי הרב מאזוז עלה לארץ לאחר רצח אביו, הרב מצליח מאזוז הי"ד ובשנת תשכ"ג הקים את הישיבה בבני ברק ו"מאז עם השנים הפך לאחד מגדולי ישראל וגאוני הדור. עשה רבות כל כך. היה בעל ייסורים גדולים ביותר, אבל תורת ישראל, עם ישראל וארץ ישראל היו אצלו ללא פשרות וללא ניסיון לעבור בין הטיפות הפוליטיות".
על הקשר בין עולמות התורני רוחני של הרב לבין הפוליטיקה והמעמד הציבורי כללי, מספר אלי ישי כי השיעורים שהעביר לכלל הציבור במוצאי שבתות והעלון שהודפס והופץ בכל הארץ נעשו רק לאחר שהגיעה דרישה מהציבור. לא פעם פנה הרב לאלי ישי עצמו והודיע לו שהוא מפסיק מהעשייה הזו ונאות להמשיך רק בעקבות הפצרות והדגשת ההשפעה של הפצת תורתו על הציבור הכללי, דתיים וחילוניים, ספרדים ואשכנזים.
ישי מספר כי על מנת להוכיח לרב עד כמה העלון ודבריו משפיעים היה שולח לו רבנים ואדמו"רים על מנת שיספרו לו על ההשפעה ועל הצימאון לקבל את דבריו.
בדבריו מציין אלי ישי את ענוותנותו הגדולה של הרב כפי שהיא באה לידי ביטוי גם בבקשתו שלא יספידו אותו בהלוויה, ובשבעה ובשלושים ושעל מצבתו לא יירשם דבר לבד משמו ושם משפחתו. "הוא ביקש לקרוא בהלוויה פיוטים מיוחדים כמו 'לך אלי תשוקתי' המסבירים מהו האדם, כלום, ובסופו הוא מגיע לעולם האמת".
אלי ישי מספר על ימי ממשלת אולמרט-לבני כאשר החלו דיונים מדיניים על עתיד ירושלים. הרב קרא לאלי ישי ולא הסתפק בהבעת עמדתו נגד המהלכים, אלא "כל כך זעק ובכה, איך אפשר שידברו על ירושלים. אמרתי לו 'כבוד הרב, אחרי שיחה עם מרן הרב עובדיה יוסף עליו השלום, לא נלך לממשלה כזו, גם אם יהיה צורך ללכת לבחירות נלך לבחירות, וכך היה. נתניהו קיבל כזכור מנדט אחד פחות מציפי לבני, ולקחנו בחשבון שנישאר באופוזיציה ואמרתי לו שלא אוותר על הדברים העקרוניים האלו".
עוד מזכיר ישי את תקופת ההתנתקות בה יצא הרב מזוז באופן ברור וחריף נגד המהלך ולמעשה תנועת ש"ס "הלכה בשביל המלך, בכיוון האמתי של תורת ישראל, עם ישראל וארץ ישראל. זו כמובן הייתה דעתו של מרן ראש הישיבה עליו השלום".
מוסיף אלי ישי ומספר על כאבו של הרב לנוכח עוולות ומחלוקות בהיותו איש של שלום. "באתי לבקר אותו ימים ספורים לפני שהוא הורדם והונשם. הוא היה ממש חלש. זה היה ביום שני לפני כשבועיים. הוא חייך. היה בו מאור פנים, שאל לשלומי, התעניין מאוד. אנחנו בקשר קרוב מאוד אבל בכל פעם מחדש הוא שאל 'מתי תחזור ותפעל למען הכלל' וכו'. שם המתקנו סוד ודיברנו על מספר דברים. כולנו נשאנו תפילה ואמרתי לרב שהוא צריך לראות את האהבה של עם ישראל לכבודו, אהבה עצומה, כמה תפילות, ולאחר מספר ימים הוא כבר היה מורדם ומונשם. ביקרתי אותו כמעט בכל יום, גם ביום חמישי האחרון, ערב שביעי של פסח וראיתי שהמצב קשה ומתדרדר ושהרופאים לא נתנו סיכוי".
אלי ישי מזכיר בדבריו כי בדיוק לפני שבע שנים עבר הרב ניתוח קשה בחול המועד פסח, וגם אז הרופאים לא תלו תקוות רבות, אך הרב יצא מהניתוח וזכה לעוד שבע שנים והגיע לגיל שמונים.
לשאלה אם ניתן לכוון את תנועת ש"ס ואת הקהל כולו יותר לרוחו של הרב מאזוז זצ"ל כמעין החזרת עטרה ליושנה, אומר אלי ישי כי מדובר בתהליך והדברים תלויים ברבים מהרבנים וממעצבי דעת הקהל בציבור החרדי, "אבל זה לא הזמן לדבר על כך. אני מאוד מקווה שילכו בדרך האמתית של מרן הרב עובדיה יוסף ומרן הרב מאיר מאזוז עליהם השלום".
לשאלת עמדותיו של הרב בסוגיית הגיוס ובסוגיות בוערות אחרות התלויות ועומדות במרכז השיח הציבורי בישראל, אומר אלי ישי כי לעת הזו הוא אינו מוצא לנכון להרחיב בדיבור על כך, אלא להתמקד בדמותו ופועלו של הרב בלבד, "והמשכיל בעת ההיא יידום", חתם.