שיטת טיפול זו עוזרת לאנשים שריח הפה הרע שלהם, ליטוזיס בלעז, נגרם עקב חיידקים שהצטברו בתוך מחילות זעירות שנמצאות בשקדים.

"הליטוזיס נגרמת בדרך כלל כתוצאה מפעילות של חיידקים במחילות קטנות בחלל הפה, האף והסינוסים. ברוב המקרים, הריח הרע בוקע מהפה, בגלל חיידקים שהצטברו ברווחים של החניכיים, או כתרים לא טובים או נקבים אחרים בחלל הפה והלוע. הלשון והשקדים יכולים גם הם לצבור חיידקים שגורמים ריח רע, ורוב האנשים עם ריח רע שאינו מוסבר סובלים מזיהום כרוני של השקדים, או דלקת שלהם". כותבים החוקרים ומוסיםפים כי הסוג הזה של טיפול בלייזר הוא "יעיל, בטוח ונסבל היטב לשיפור הליטוזיס".

במהלך המחקר הפעילו החוקרים, פרופ` יהודה פינקלשטיין וחבריו מהמרכז הרפואי מאיר בכפר סבא, לייזר על המחילות הללו ומצאו כי יותר ממחצית המטופלים נהנו משיפור בריח הרע כבר אחרי טיפול אחד. רוב האנשים נזקקו לשני טיפולים נוספים לכל היותר ואחרי מעקב של כ-20 חודשים בממוצע, נעלם הריח הרע ולא חזר. על פי הדיווח, איש מן המטופלים לא דיווח על תופעות לוואי כלשהן או
סיבוכים מהטיפול.

על מנת לוודא שכל 53 האנשים שסבלו מהליטוזיס, ושפרט לכך היו בריאים לחלוטין, ונכללו במחקר סבלו מריח רע שנבע מהשקדים שלהם, עיסו החוקרים את השקדים והריחו את ההפרשה, זאת על מנת להגיע לוודאות מוחלטת שהריח מתאים לריח הרגיל שיוצא למטופלים מהפה.

במהלך הטיפול בלייזר, הרדימו הרופאים את אזור השקדים, והשתמשו בלייזר שאידה את שטח הפנים של השקדים. המשתתפים חזרו כעבור ארבעה עד ששה שבועות כדי לבדוק אם חל שיפור בריח, ונשארו במעקב במשך שלושה עד 36 חודשים.

שני מטופלים מתוך 53 סבלו מחזרה של הריח הרע, בצורה קלה, ובסופו של דבר השקדים שלהם נכרתו בניתוח. מתוך 53 המטופלים, 28 נזקקו רק לטיפול אחד, 18 נזקקו לטיפול נוסף, וחמישה נרפאו אחרי הטיפול השלישי. איש מהמטופלים לא סבל משינוי באיכות הקול, דימומים או סיבוכים אחרים, ורובם חזרו לפעילות השגרתית שלהם מייד אחרי הטיפול.