לא מצליח לנשום, אבל כלום לא יוצא
לא מצליח לנשום, אבל כלום לא יוצאצילום: iStock

ימי החורף הגיעו אלינו, ויחד עם ברכת הגשמים, הגיע גם תורו של הגודש באף.

הגודש גורם לאף לטפטף בזמנים הכי פחות מתאימים ולגרום לקשיי נשימה. הדבר הכי מתסכל, שלמרות ההרגשה שהאף סתום, כאשר מנסים כבר לקנח את האף ולנקות אותו- שום דבר לא יוצא מהאף. ריכזנו עבורכם כמה שיטות ותרופות סבתא שיעזרו לכם לטפל במטרד החורפי.

1. עשו מקלחת חמה- הפתרון הקל והמהיר ביותר לגודש באף, בעיקר כאשר הוא מתרחש בקימה בבוקר, הוא מקלחת חמה. האדים העולים מהמקלחת ישחררו את הגודש באף ויעזרו לכם לחזור לנשום בצורה סדירה. יתרון נוסף הקיים במקלחת חמה וסדירה הוא נקיון הגוף שיכול לעזור לכם להימנע מוירוסים ומחלות (שגם הם אחד מהגורמים לגודש).

2. שאיפת אדים- אם אין לכם זמן או כוח למקלחת חמה- אפשר להיעזר במקורות אחרים של אדים חמים. מילוי קערה גדולה במים רותחים ונשימת האדים העולים ממנה יכולה להיות תחליף פשוט יותר למקלחת חמה. למי שיש- ניתן גם להשתמש במכשיר אדים מקצועי בשביל עבודה יסודית יותר.

קצת אדים והכל נפתח
קצת אדים והכל נפתחצילום: iStock

3. מטליות חמות- אחד מהגורמים לגודש באף, הוא לחץ הקיים בתעלות האף שלא מצליח להשתחרר. הנחת מטליות (קומפרסים) ספוגות במים חמים על המצח או על האף יכולה להרגיע את הכאבים באיזור הפנים ולשחרר את הגודש בקלות. ניתן אף לעסות את הפנים ואזור האף על מנת בשביל להגביר את האפקטיביות של המטליות.

4. שתיית נוזלים- הקור בחורף גורם לנו לפעמים לשכוח לשתות. אמנם לא חם לנו כמו בקיץ ולכן אין לנו דחף לשתות- אבל הגוף שלנו עדיין זקוק לנוזלים. שתייה מרובה של מים ואפילו מיצים יכולה להמעיט את העומס באף ולהפוך אותו לנוזלי, כך שיהיה נוח יותר להוציאו החוצה. מומלץ במיוחד לשתות תה חם מכיוון שחומר התאין הקיים בו מונע התכווצות של האף.

לשתות מים זה תמיד טוב- בעיקר בחורף
לשתות מים זה תמיד טוב- בעיקר בחורףצילום: iStock

5. תרופות אנטי אלרגניות- השינויים במזג האוויר מזמנים תופעות אלרגניות רבות, שיכולות לגרום גם לגודש באף. אמנם תרופות אנטי אלרגניות רבות מגיעות אף ללא מרשם רופא- אך עדיין מומלץ להתייעץ עם רופא לפני השימוש בהם.

6. שימוש בתרסיס- למי שאף אחת מהשיטות הטבעיות לא עוזרות- אפשר תמיד להשתמש בתרסיס רפואי להקלה על הגודש באף. אמנם התרסיס יכול להיות הפתרון הקל והמהיר ביותר- אך יש להיזהר שלא להתמכר לשימוש בו. שימוש בתרסיס אף למשך חמישה ימים רצופים עלול לגרום להתמכרות. ככל הנראה ההתמכרות לא תגרום לחלומות בלילה על תרסיסים, אך הגוף שלכם יתקשה לטפל בגודש האף ללא עזרה מהתרסיס. כך שעל כל שימוש בתרסיס למעלה מחמישה ימים רצופים יש להתייעף עם רופא.

תרסיס- זהירות לא להתמכר
תרסיס- זהירות לא להתמכרצילום: iStock

מכירים שיטות נוספות לטיפול בגודש האף? מוזמנים לספר לנו בתגובות.

רוצים עוד? כתבות חדשות כל יום בנוער ערוץ 7- המקום בשבילכם!