
נתנאלה שרי, סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה, מנהלת מאבק לקבל הכרה מהאוניברסיטה בלימודיה התורניים.
שרי למדה בשנים 2016-2017 במדרשת "נשמת - מדרשה גבוהה ללימודי תורה לנשים". בשנת 2019, ולאחר שנרשמה שרי ללימודים באוניברסיטה הפתוחה, היא ביקשה לקבל הכרה בלימודיה ב"נשמת" לצורך פטור מנקודות זכות אקדמיות.
מדובר בפטור אותו מעניקה האוניברסיטה במקרים רבים של בנים שמציגים אסמכתא ללימודיהם בישיבה מוכרת. שרי הופתעה לקבל מ"הוועדה להכרה בלימודים קודמים" של האוניברסיטה "לא מצאה אפשרות להכיר" בלימודיה התורניים.
בשנת 2020 היא פנתה שוב לאותה ועדה באוניברסיטה וביקשה לבחון מחדש את ההחלטה בעינה. היא נענתה כי הוועדה החליטה להשאיר את ההחלטה בנוגע אליה על כנה. לטענת שרי, מדובר באפלייה על רקע מגדרי, שכן מדרשת נשמת היא מוסד מוכר על ידי משרד החינוך ואין כל סיבה שלא להכיר בלימודים שלמדה שם.
שרי פנתה באמצעות עורכת הדין מאירה פרידמן מארגון 'עתים' לאוניברסיטה הפתוחה, ושטחה את טענותיה כי אי הכרה בלימודיה התורניים מהווה אפלייה על רקע מגדרי.
לקראת פרסום כתבה בערוץ 7 על מאבקה של שרי, התקבלה באוניברסיטה הפתוחה בקשה לתגובה מטעם ערוץ 7. על אף ששרי נתקלה בסירוב מפורש לקבל הכרה בלימודיה התורניים מצד האוניברסיטה, לאחר פניית ערוץ 7 השיבו באונ' הפתוחה כי "כל מקרה נבדק לגופו באופן פרטני ומקצועי ללא קשר למגדר. בקשתה של שריאלה עדיין בבדיקת גורמי המקצוע".

לאחר מכן התבקשה האוניברסיטה הפתוחה לציין מקרה בו אישה קיבלה על לימודיה התורניים הכרה על ידי האוניברסיטה הפתוחה, או אז הודיעה האוניברסיטה כי החליטה להכיר בלימודיה ולהעניק לה עליהם נקודות זכות.
מהאוניברסיטה הפתוחה נמסר: "לאור פנייתה של הסטודנטית, האוניברסיטה הפתוחה בחנה שוב את בקשתה, והוחלט להעניק לה 6 נקודות זכות כלליות במדעי הרוח כהכרה על לימודים תורניים של שנתיים וזאת כמקובל על פי הקריטריונים האקדמיים. אנו מחוייבים לבחינה פרטנית ומקצועית לכל בקשה להכרה בלימודים קודמים".