
איש החינוך והפרסום אוריאל אוסי מוציא לאור את הספר 'אוצר המספרים והסימנין', ובו התייחסות לכ-1400 מספרים שונים הנכללים בעולמה של היהדות.
על ספרו המקורי והייחודי מספר אוסי בראיון לערוץ 7 ומציין כי מזה כארבעים שנה הוא חוקר ומתחקה אחר מספרי היהדות ומוצא הקשרים ורמזים אינספור. לדבריו ביהדות גלומים עשרות אלפי מספרים, אך לספרו הוא בחר את ה-1400 הרלוונטיים לימינו וכוללים חדשנות וחידושים.
אחת הדוגמאות שמזכיר אוסי הוא המספר מאה שמוכר לכולנו ממאה הברכות שאדם מברך ביום, אך גם ממאה השערים שמצא יצחק אבינו, אך המספר מופיע גם בעולם ההלכה, לדוגמא בזימון המיוחד לברכת מזון מה משתתפים מאה אנשים והיחס המשפטי להודעת בעל דין השווה לעדותם של מאה עדים. המספר מאה, אומר אוסי, אינו מקרי וניתן למצוא קשר בין הנושאים השונים הכרוכים בו.
בדבריו מדגיש אוריאל אוסי כי מדובר בענף לימודי שאינו קיים בתורות אחרות ובעולמן האמוני של אומות אחרות. לזאת הוא מוסיף ומתייחס בספרו גם לסימני היהדות וההלכה הקיימים לאורכה של היהדות, החל מדצ"ך עד"ש באח"ב, דרך זמן נק"ט ועד יבנ"ה, ראשי התיבות של ברכות ההבדלה שמבטאים מעורבות של חמשת החושים במעמד ההבדלה. פרט זה, מציין אוסי, מובא כבר בדבריו של הבן איש חי.
עבודת הכנתו של הספר וליקוט המספרים ומשמעויותיהם לצד ההקשרים שביניהם נמשכה עשרות שנים וכללה גם גילויים של אוסי עצמו המספר כי מלאכת האיסוף לא הסתיימה וגם כעת, לאחר הדפסת הספר, עדיין מתגלים לו עוד ועוד מספרים הרמוזים ברחבי הש"ס והתלמוד.
בדבריו מעיר אוריאל אוסי כי כבר הגר"א כתב ספר שבו הוא מלקט מאות מספרים מרחבי העולם היהודי, ולימוד בספר זה הוא שהוביל אותו להבין שמאחורי המספרים יש משמעות וחשיבות לא מבוטלים. "כבר לפני ארבעים שנה כמחנך בתיכון הדתי בקרית שמונה התחלתי בשיעורי הלכה ומחשבת ישראל ותנ"ך ללקט את נושא המספרים", הוא מספר ומדגיש כי לא מדובר רק בפרפראות התורה אלא בשילוב בין הפרפראות לבין עולם ההלכה כפי שהדברים באים לידי ביטוי בראשי התיבות של האותיות המתויגות בתורה ואלה שאינן מתויגות, סוגיה הלכתית לכל דבר שרמזיה מובאים ונכללים בראשי תיבות של סימנים.