ילדות חרדיות, אילוסטרציה
ילדות חרדיות, אילוסטרציהצילום: Chaim Goldberg/Flash90

מספר גברים עוררו סערה לאחר שנכנסו אמש (מוצ"ש) לאירוע שנערך לבנות חרדיות במטרה להפריע לקיומו במחאה על ההפרדה המגדרית.

באירוע הוקרנו סרטים לנשים חרדיות בשכונות המעורבות בירושלים - קריית מנחם ועיר גנים.

מי שדיווחה על האירוע היא כתבת 'הארץ' יעל פרידסון שכתבה: "גברי השכונה הגיעו להקרנה שיועדה לנשים ונערות ומנעו את קיום האירוע הנפרד. למי שלא הבין מאירועי השבועות האחרונים, החוזה נפתח מחדש".

הכתב הפוליטי של עיתון 'משפחה', קובי בורנשטיין, תקף: "רשעות נוראית. אין דרך אחרת להגדיר את זה. להרוס את החג לנשים ונערות שהגיעו להקרנה בהפרדה רק כי לכם זה לא מתאים. ספרו לי עוד על נאורות, ליברליזם, זכויות נשים ודמוקרטיה".

נדב פרי, מגיש ההסכת "הפודקאסט של נדב פרי", הגיב: "מי שלא יידע לעשות את האבחנה בין המאבק העיקרי והמוצדק לבין התנכלות מיותרת יפסיד במערכה הגדולה".

איש התקשורת ינון מגל כתב: "בחיים לא תראו קבוצת גברים פריבילגים מפריעה לערב/מרוץ נשים חילוניות בתל אביב. זה יכול לקרות רק כשמדובר בנשים או נערות דתיות. פתאום זה לא 'מיזוגניה' וזה לא 'פטרנליזם'. כל הצביעות בתמונה אחת".

העיתונאי אריה ארליך הגיב: "קו אחיד עובר בין מפוצצי תפילת יום כיפור בכיכר דיזינגוף למבצעי מעשה הנבלה בהטרדת נשים ונערות חרדיות וסיכול אירוע חג שאורגן עבורן. קומץ עלוב, פוסט יהודי, ערב רב של אנשים ללא צלם אנוש, מפלצות ללא לב, פגעים רעים רעים ומרעין בישין שייעלמו מהמדינה בתוך דור. ושלא תטעו, רוב השמאל לא כזה".

דובר צה"ל לשעבר אבי בניהו כתב כי מדובר בטעות מצד המוחים: "פעילי המחאה המגיעים לארועים בהפרדה של נשים דתיות ומפוצצים אותם, מעוררים בי חלחלה ודאגה. זוהי טעות, ערכית, מוסרית ואנושית וגם טפשות שפוגעת במחאה וערעור האפשרות שנצליח לחיות כאן יחד. אם מישהו מחפש בכח חלילה חומרי גלם איכותיים למלחמת אזרחים הוא ימצא אותם כאן הרבה יותר מברפורמה...".

אחת הגולשות תהתה האם השלב הבא הוא "להתפרץ למחלקת יולדות", וגולש אחר הציע "שילכו גם לחדר הכושר ביפו מחר, זה יום של נשים בלבד. נראה אותם גיבורים".

יו"ר מועצת הקולנוע בישראל, ד"ר עליזה לביא, הגיבה למקרה: "לאן נעלמה האחווה הנשית? האם זכויותיהן של נשים חרדיות ליהנות מתרבות וקולנוע שוות פחות מזכויות של נשים וגברים אחרים? קולנוע הוא כלי נפלא לספר סיפור, להציג מורכבות בכלל ולקהלים מגוונים בפרט. מדובר, במלחמות אחים מיותרות שרק מסבות נזק רב לחברה בישראל. אל תהפכו את זכויות הנשים לכלי פוליטי. בחרו בהידברות והכלה של האחר במקום בבריונות ודורסנות של ערכי האחר".

סגן ראש העיר ירושלים אריה קינג תקף את הכתבת: "האמת, את לא הפתעת בציוץ. את רק מחזקת אצלי את התחושה שאת פשוט שונאת דתיים, שונאת את היהדות. ואם יש צורך לפגוע בזכותן של נשים, בשביל לקדם את שנאתך, את תעשי כן. זה עבר לצביעות שלך, שכן לא זכור לי שצייצת, כאשר התקיים לפני 3 חודשים בירושלים פסטיבל ג'אז נשים, או לפני שנה מירוץ לילה לנשים".

ראש רשימת הליכוד למועצת העיר ירושלים יעל ענתבי הגיבה: "האירוע אינו משקף את הרוח המכילה והמחבקת של תושבי ירושלים. כולנו יודעים שאילו לא היו שם מצלמות, לא היה כזה רעש. האירוע יצא מכל פרופורציה, והאינטרסים, בתקופה הזאת, ברורים מאליהם. כל מי שנוסע ונוסעת ברכבת הקלה, רואה איך כולם נדחקים כאן ביחד חילונים, דתיים, וחרדים. זהו אחד מהמאפיינים הבולטים של ירושלים, 'כעיר שחוברה לה יחדיו'. אני קוראת לכל תושבי ירושלים שלא להיגרר לשיח בוטא ואלים, תמיד ידענו לכבד אחד את השני ולחיות אחד לצידו של השני ואין סיבה שנגרר גם אנחנו לשנאה ולקיטוב".

העיתונאית אפרת פינקל כתבה: "רשעים ארורים! איזו מורשת כעורה אתם מנחילים, של פמיניזם מזן 'גם אם את רוצה לצאת מהבית ליהנות נדחוק אותך בחזרה למטבח כי אנחנו לא אוהבים את הדרך שבה את נהנית' וכל זאת בשם הליברליות האמיתית. ליברליזם של שנאה".

ארגון חותם מסר בתגובה לאירוע: "הבריונות של מטורללי השמאל הקיצוני לא עוצרת. אחרי שחיללו את היום הקדוש ביותר לעם היהודי ומנעו תפילה במרחב הציבורי, כעת הם ממשיכים וחודרים למרחב פרטי של נשים אשר בחרו להקרין סרט לעצמן. כאשר נערכו בתל אביב אירועים לנשים בלבד כמו מרתון הנשים ופסטיבלים שונים לא הזדעקו "גברי המחאה" למנוע את האירוע המפלה, כמה צביעות. מעניין אם נשות המחאה ה'ליברליות' היו מעיזות להיכנס למסגד ולהפריע לתפילה של גברים מוסלמים בשם ה'ליברליות'. המחאות וההפגנות של קומץ אלים ופרוע בחסות בג"ץ והפרקליטות לא יעזרו, עם ישראל דבק ביהדותו והוא ינצח את הטרלול הפרוגרסיבי".