סגן מזכ"ל תנועת בני עקיבא, אשר נחמיאס, מביע אמון רב בדור הצעיר אותו הוא מגדיר בוועידת התנועה כ"דור הניצחון" שהוכיח את יכולת ההתמודדות שלו גם בתקופת הקורונה וגם לאורך חודשי המלחמה.

"אלה חבר'ה שמגיעים מלאי מוטיבציה, עם המון אופטימיות ושמחה ואמונה בצדקת הדרך. הם מגיעים לוועידה כדי לומר שעם ישראל חי, שאנחנו כאן למרות כל הקשיים והאתגרים. החבר'ה מגיעים גם מקהילות שנפגעו במלחמה וגם עם סיפורים אישיים לא פשוטים, הם סוחבים עליהם את הקושי והאתגר הגדול של הדור הזה, אבל מנגד, אנחנו רואים את העוצמות והרוח הענקית שיש בהם, ואנחנו בטוחים שמשהו ענק ייצא מזה".

נחמיאס מתייחס בדבריו גם לקושי עם נפילתם של רבים מבוגרי התנועה בקרבות ברצועת עזה ובצפון. "אנחנו שותפים גם בליווי של הקהילות והמשפחות ככל שניתן. מעל הכול, בוגרי התנועה היו תמיד ראשונים בחזית לכל משימה, גם במלחמה הזו וגם בחברה האזרחית, בחמ"לים, ובחיזוק הרוח של עם ישראל בחזית ובעורף".

"המלחמה הזו מביאה איתה אתגרים לא קטנים ובני עקיבא לוקחת חלק פעיל בהתמודדות עם האתגר הזה ואנחנו מאמינים שממנו יצמח משהו טוב. אנחנו מזהים גם אצל המשפחות השכולות וגם במקרים הלא פשוטים שאנחנו חווים הרבה רוח ואור גדול שעומד לצמוח מהדבר הזה. אנחנו מרגישים שזה קורה".

כמי שממונה מתוקף תפקידו גם על אגף החינוך בתנועה, מזכיר נחמיאס את האתגר של תנועה שמובילה מעל מאה אלף חניכים במעל 400 סניפים. לתנועה שכזו יש את ערכי היסוד שלה ועם זאת כתנועה גדולה ומגוונת השיח על חינוך וערכים יש גם צורך לתרגם את הדברים למגוון של אוכלוסיות וקהילות. "כשמדברים על חינוך וערכים אנחנו צריכים ביד אחת להחזיק את הערכים הקבועים והיסודיים של בני עקיבא, ומצד שני לדבר בכמה סגנונות ובכמה צורות ושיטות עבודה. החינוך שלנו בבני עקיבא היום הוא רחב מגוון ומשתנה ומותאם לדור הזה עם כל המגוון".

ברוח זו הוחלט לקיים במסגרת הועידה גם את ועדת הקשב ורשתות חברתיות מתוך הבנה שזהו אתגר שבני הנוער מתמודד אתו עם המכשירים שבכיסו של כל אחד מאיתנו, והאתגר הוא לא רק סור מרע אלא גם עשה טוב, "אנחנו רוצים לפתח שם כלים ושפה חינוכיים". כך גם בשאר הנושאים שהציבה הוועידה לדיון הצירים.

בהתייחס לאתגרי המדיה מציין נחמיאס כי אכן מדובר באתגרים חדשים שהוצבו בפני תנועת הנוער, ועם זאת על אף המדיה השולטת במרחב קיים גם החיפוש של מרחבים אותנטיים למפגשים חברתיים שבהם ניתן לקיים שיח חברי אמתי. לתחושתו הסניף משמש מענה לצורך קיומי חברתי של הנוער המבקש לקיים שיח חופשי אמתי ועמוק. הדברים באים לידי ביטוי גם במפעלי התנועה שמתקיימים בטבע ולא במדיה, ולעיתים גם במקומות בהם אין קליטה או חיבור לחשמל שם נפגשים זה עם זה ו"הלב נפתח שם והרוח נפתחת. יש מפגש בלתי אמצעי שקורה בסניפים. זה ערך מוסף שהתנועה יודעת להביא".