המצלמה של ערוץ 7 הורשתה להיכנס לדיון הפתיחה של ועדת "חיבורים" בוועידת בני עקיבא.
הוועדה התכנסה בביתו של הרב דרוקמן זצ"ל והחלה לדון בדרכים לחיבור ואחדות בחברה הישראלית. יו"ר הועדה, איש החינוך עדיאל בר שלום, ניהל את הדיון שהחל בתיאור עומק וגודל האחריות המוטלת על הנוער בתקופה זו ביחס לאחדות בעם ישראל.
בר שלום סיפר כי לקראת הועידה התקשה לישון בלילה בשל הדריכות הנובעת מהבנת גודל המשימה והאתגר. בדבריו ציין כי לא לשווא מצא לנכון לקדיש את ימי חול המועד לטובת הוועידה, גם על חשבון שהות עם בני משפחתו. טורדת אותו המחשבה גם מה נכון וניתן לעשות וגם שאלת הסיכוי לחולל שינוי אמתי.
הוסיף עדיאל וסיפר על שיחה שהייתה לו עם חבר, איש שמאל חילוני, שסיפר לו על שיחה שקיים הוא עם חבר אחר ובה אמר לו החבר ש"נגמר הסיפור" של ללכת בדרכי נועם ושיח והדרך הנכונה לפעול מול הציבור הדתי היא "רק במלחמה". חברו של עדיאל בכה בשיחת הטלפון בה סיפר על השיחה הזו וקבע ש"חייבים לעשות משהו".
"שאלתי את עצמי מאיפה אנחנו מביאים את הכוח והאמונה לעשות משהו", המשיך עדיאל וסיפר שבעקבות השיחה הלך לצפות שוב בסדרה 'תקומה' ששודרה בעבר בערוץ הראשון של הטלוויזיה, צפה בתיעודי העליות לארץ, המלחמות וכיוצא באלה, "ויש רגע מכונן שבו כולם עומדים להתייאש ובן גוריון אומר את המשפט הבא 'הקרב על ירושלים והדרך אליה יקבעו את גורל המערכה כולה'". משפט זה הגיע כאשר המצור על ירושלים מנע כל גישה אליה. בן גוריון קבע שעל הדרך לירושלים תימשך המערכה.
"עברו לא מעט שנים ואנחנו באותו מקום של מצב מאוד קשה ואנחנו צריכים להגיד את אותו משפט, אבל על ירושלים אחרת. לא ירושלים הפיזית, אלא על ירושלים שעושה את כל ישראל חברים, ירושלים בסמל שלה, עיר שחוברה לה יחדיו. אנחנו במאבק על הלבבות של עם ישראל", אמר והעלה סרטון בו הרב דרוקמן זצ"ל מספר על התובנות שעלו בו בעקבות הניסים שבזכותם הוא חי, ובראשן התובנה שאם חייו ניצלו הרי שיש לתת להם משמעות של תרומה למען עם ישראל וקידומו.
צירי הועידה הביעו את עמדתם ותחושותיהם באשר לתפקידו של כל אחד ואחד כחלק משלם לאומי אחד, באשר לתחושת השייכות והמניע הגורר בעקבותיו את אהבת הזולת. ההבנה שכל חלקי האומה הם חלק ממשפחה אחת שבה יכולים להיות חילוקי דעות מסוגלת להוביל לאותה דרך חיים מאחדת. בני הנוער הביעו ביטחון שניתן להגיע להישגים של ממש מתוך התובנות הללו.