
השרה מירי רגב, הממונה על אירועי שנת ה-77 למדינת ישראל, הודיעה היום (שלישי) לאלישע מדן, כי בחרה בו מקרב מומלצי הוועדה הציבורית המייעצת להשיא משואה בהר הרצל ביום העצמאות.
מדן, לוחם מילואים וממייסדי היישוב "אביגיל" במועצה האזורית הר חברון, נפצע קשה בפיצוץ בבית הצמוד למסגד בצפון רצועת עזה, באירוע קשה בו נהרגו ארבעה מחבריו למילואים. בעקבות הפציעה איבד את שתי רגליו.
למרות הפציעה הקשה שעבר שב, מדן התעקש לדבר ולחזק את עם ישראל תוך שהוא קורא מעל כל במה לאחדות בעם.
"תהליך השיקום של אלישע לאחר פציעתו הפך למסע מעורר השראה במהלכו העביר מסר מהדהד על הלכידות בחברה הישראלית ועל השינוי שחל בתפיסותיו לאחר שנלחם לצד לוחמים מכל הקשת הפוליטית. ביום הזיכרון האחרון ריגש המונים בישראל כשדיבר על חוויותיו בקרב והזכיר לכולנו: 'החיילים שנפלו השאירו לנו צוואה לקיים - חייבים להיות מאוחדים, לבנות גשרים כדי להיות יחד. רק ככה ננצח'", אמרה השרה רגב.
במקביל פורסם שמה של משיאת משואה נוספת - ג'ני סבידיה, פסיכולוגית ארגונית המתגוררת בעמק חפר, ששרדה את תופת הנובה וסייעה לחלץ פצועים תחת אש בזמן מתקפת הטרור האכזרית על המסיבה ברעים. באסון זה שילמה ג'ני מחיר משפחתי כבד מנשוא. במתקפה נהרגו אחיה שלומי ובת זוגו ד"ר ליליה (לילי) גורביץ' שבילו עימה במסיבה.
זמן קצר לאחר שקמה מהשבעה, יצרה ג'ני מיזם שמעניק תמיכה וטיפול למשפחות השכולות שאיבדו את יקיריהן בשבעה באוקטובר. במקביל היא המשיכה להיאבק בחזית ההסברה ויצרה שורה של סרטונים שהציגו לעולם את האמת המחרידה על זוועות השבעה באוקטובר. כמו כן עשתה רבות להנצחת חללי הטבח ובהם גם אחיה האהוב שלומי.
השרה רגב מסרה: "ג'ני מעניקה תקווה וכוח לניצולים, למשפחות הניצולים ולמשפחות השכול. העובדה שהיא גם שורדת הנובה וגם אחות שכולה מאותו אירוע אפשרה לה להנציח את שלומי דרך הסיפור האישי שלה. בשנה וחצי האחרונות מנותבים כל כוחותיה למאמצי השיקום, הריפוי וההחלמה של נפגעי המלחמה והיא עושה זאת בהצלחה הראויה לכל שבח".
גם המדליסטית הפראלימפית גל חמרני, קפטן נבחרת ישראל בכדורשער נשים, תדליק משואה.
חמרני נולדה עם לקות ראייה קשה שהחמירה עם השנים ובגיל 25 איבדה את ראייתה. אך גם אובדן הראיה לא מנע ממנה להגיע לפסגות הספורטיביות הרמות ביותר. בגיל 13 החלה להתאמן בכדורשער בבית הלוחם בפרויקט אימוץ מיוחד שאותו יזם ארגון נכי צה"ל.
שנתיים לאחר מכן כבר ייצגה לראשונה את ישראל באליפות אירופה. מאז הייתה גל שותפה להישגים בינלאומיים רבים כולל מדליות באליפויות עולם והשתתפות בשלושה משחקים פראלימפיים. באולימפידה האחרונה בפריז זכתה במדליית הכסף ונשאה בגאון את דגל ישראל על הפודיום.
השרה רגב מסרה: "גל היא אלופה במובן העמוק ביותר של המילה. לאורך כל הדרך היא שבה וחזרה על כך שאין דבר העומד בפני הרצון ושהעיוורון הוא אתגר ולא מגבלה. את המוטו הזה הפכה לדרך חיים יוצאת דופן. סיפורה של גל הוא סיפור של נחישות, אמונה, התמודדות עם אתגרים והפיכת חלומות למציאות. גל וחבריה הספורטאיות והספורטאים הפראלימפיים מהווים השראה ומקור חוסן לרבות ורבים שנפגעו במהלך המלחמה ומוצאים בספורט נתיב לריפוי ושיקום עצמי.
בימים האחרונים פורסמו שמותיהם של מדליקי משואות נוספים שנבחרו: האב השכול הרב שמואל סלוטקי, שורד השבי אלי שרעבי, רחל אדרי מאופקים, שחקן הכדורסל דני אבדיה, מאמן נבחרת ישראל בג'ודו אורן סמדג'ה ששכל את בנו עומר ז"ל במלחמה, שורדת השבי אמילי דמארי, איש התקשורת האמריקאי-יהודי בן שפירו, איש החסד שי גראוכר, הזמרים מיכה שטרית וזהבה בן, מדליק המשואה הצעיר ביותר אי פעם בן קרסו (10), בלנקה גוט בת ה-90 וצי'קי אלגניאן בת ה-84 שנרתמו במלחמה למען חיילי צה"ל, לבנה זמיר (וידאל) שתרמה לחיזוק הקשר עם יהדות ארצות ערב, המעצבת אורלי רובינזון, רנ"ג (במיל') איציק אקריש שפיקד על מחנה זרוע היבשה במשך 17 שנים, עו"ד נטשה האוסדורף, סגן-אלוף פאיז פארס וסגן-אלוף (מיל') חגית אלון אלחרר.