אלין ניבין משלבת בין חוקי המדע לעיצוב המרחב שבו אנחנו נמצאים בעבודה, בלימודים ובבית, על מנת להגיע לסביבה נוחה ובריאה יותר לכולנו. איך זה עובד בדיוק? על כך סיפרה בראיון לערוץ 7.
"נעשו הרבה מחקרים על איך העיניים שלנו רואות את המרחב ואיך אנחנו מגיבים לדברים. הוכח מדעית שאם מולנו יש קיר ריק, העיניים מחפשות נקודה לעצור בה את המבט, ואם החיפוש מתמשך אנחנו מרגישים עייפות, דיכאון וסטרס.
''לעומת זאת אם יש במרחב שמולנו יותר מדי פרטים, העיניים נמצאות בחיפוש כדי להבין מה קורה, ובמקום להתמקד בעבודה שלנו המוח עסוק בניסיון להבין מה נמצא מולנו, למה זה שם, אם זה בטיחותי או לא, ואנחנו מתעייפים הרבה יותר מהר".
האם לא מדובר בנתונים שמשתנים מאדם לאדם? ניבין קובעת שאכן קיימים שינויים בין אדם לאדם אך ההבדלים קטנים בעוד התת מודע האנושי הוא זה שדרכו עוברים הנתונים ובו ההבדלים קטנים. "כשהמוח עובד פי שתיים או שלוש ממה שהוא אמור לעבוד זה עושה אותנו עייפים. הרבה פעמים אנחנו כועסים מסיבה שאנחנו לא מבינים מה היא ומה שמשפיע על זה היא העבודה הכפולה של המוח. קשה להיות בפוקוס כשהמוח עסוק במשהו אחר".
דוגמא נוספת מציגה ניבין "כשאנחנו נכנסים לבית מבולגן. רובנו ירגיש כעס על הבלגן הזה ואם נהיה יום אחרי יום בסביבה כזו שאין בה סדר ניקיון ושליטה זה פוגע גם בתחושת הביטחון של כל אדם, כי בתוך הבלגן הזה לא רואים איפה כל פרט ובמוח נגרמת תחושת אי ביטחון".
גם כאן אנחנו שואלים אם הדברים אינם משתנים מאדם לאדם, שכן ישנם שחשים בנוח כאשר הם נמצאים בסביבה מבולגנת ולעומת זאת אחרים חייבים לראות מולם סדר מופתי ובלעדיו הם מאבדים שליטה. ניבין משיבה ואומרת כי גם אצל אדם שמסתדר נפשית עם הבלגן קיים תהליך אובייקטיבי של תנועת העיניים במרחב חסר הסדר, ואותה תנועת עיניים היא זו שמייצרת אצלו את אותה עייפות מנטאלית".
לדבריה אמנם כל אדם יכול לעצב את סביבתו באופן נוח בריא ונעים אך רצוי שהדברים יתבצעו על ידי אנשי מקצוע שיתנו את המלצותיהם הממוקדות יותר. עם זאת היא ממליצה לכולנו להקפיד על כך שלא יהיו סביבנו קירות ריקים ומנגד גם לא עמוסים מדי. עוד היא מדגישה את חשיבותה של צמחיה שמייצרת רוגע, בעיקר אם יש בה גם פרח ויותר מכך אם בסמוך יש גם מים זורמים.
מדבריה אלה נראה שאנחנו מנסים לחזור תודעתית אל גן העדן הטבעי והפראי בעוד המודרניזציה מנתקת אותנו ממנו. ניבין מסכימה שאכן העין האנושית שנבנתה לפני אלפי שנים מותאמת לאורח חיים אחר מארבע מאות שנות אורבניזציה הגיאומטרית שעדיין לא עיצבו לכולנו את התודעה ואת הלכי הנפש.
בימים אלה, היא מספרת, היא שוקדת על הקמתו של בית מלון שיוקם באזור בית שמש ויהיה מותאם לאותה תורה המשלבת מדע ועיצוב לתחושתם הנעימה והשלווה של המתארחים בו.