
היום, י"א באב, לפני עשרים שנה בדיוק, התרחשה היסטוריה. גיליון בשבע הראשון ראה אור ויצר מהפכה נרחבת בעולם התקשורת הישראלי.
מאז עברו הרבה מים בנהרות התקשורת הישראלית, כשבמהלך השנים הפך 'בשבע' לאחד העיתונים המרכזיים בישראל: העיתון הגדול ביותר בציבור הדתי והשלישי בגודלו בסופי השבוע בכלל הציבור הישראלי. בדרך לשם, ניצב העיתון בשורה ארוכה של צמתי הכרעה בסערות שפקדו את ישראל לאורך העשורים האחרונים, והציב קו אידיאולוגי ברור ועקבי.
לרגל המאורע, מערכת 'בשבע עיניים' חזרה לציוני הדרך לאורך השנים של העיתון, בעזרתו של עורך העיתון מיומו הראשון, עמנואל שילה: "הפכנו לעיתון השלישי בגודלו לא רק בגלל שבשבת דתיים לא יכולים לגלוש באתרים או לראות טלוויזיה. זה תרם, אבל חלק משמעותי נבע מהעובדה שהקול של הציבור שלנו לא מספיק נשמע בתקשורת הותיקה. הייחודיות שלנו, זאת שבגללה קוראים אותנו, היא במסרים ובכותבים שלנו. אלה תכנים עמדות וסיקורים שלא תמצא אם תפתח סתם אתר חדשות כלשהו, ולכן בגלל שבשבת אי אפשר אז תקרא אותם בעיתון".
שילה מציין את השנה החולפת כדוגמא בולטת לקו הייחודי של העיתון, וגם לחוסר הפחד שלו להביע עמדות שאינן נשמעות לרוב בגופי תקשורת אחרים: "בשנה האחרונה היינו כנראה העיתון הישראלי היחיד שהתנגד לממשלה הזו. לא היה עוד עיתון שבצורה ברורה מאוד הקו המערכתי שלו היתה התנגדות גדולה מאוד לממשלת לפיד- בנט-עבאס. אפשר למצוא פינה בודדה פה ושם, אבל בעיתונות המודפסת אנחנו היינו לבד. יש לנו סיפוק מהקו הזה. לא נתנו לכיפה שעל הראש של בנט לבלבל אותנו.
הבנו שלמרות הכיפה על ראשו הוא נכנס לסיטואציה קואליציונית שלא תוכל לנהל את המדינה ברוח הציונות הדתית וזה מה שקרה. זאת לא הפעם הראשונה שאנחנו מציגים את העמדה שרק לאחר זמן כולם מבינים אותה ומתיישרים אליה. גם בעסקת שליט היה אותו דבר. התקשורת הישראלית דחפה בכל כוחותיה לשחרר אלף מחבלים העיקר שגלעד שליט יחזור הביתה. היום מבינים שזו טעות. אנחנו היינו נגד הדבר הזה בזמן אמת. אנחנו העזנו להגיד בזמן אמת שזו עסקה שאסור לעשות אותה".
כל הסיפורים, החל מסערות הקמת העיתון, דרך השנים הראשונות וסיקור תוכנית ההתנתקות ועד לאירועי השנה האחרונה בממשלת בנט-לפיד, בפרק החדש של 'בשבע עיניים'.
עקבו אחרי התוכנית בספוטיפיי, גוגל פודקאסט ובשאר הפלטפורמות