
שמונת נשיאי אוניברסיטאות המחקר מאיימים לשבות ולהפגין אם היועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב מיארה תפוטר.
בין החותמים, נשיא האוניברסיטה העברית, נשיא הטכניון ונשיא אוניברסיטת תל אביב.
במכתב פומבי שפרסמו התריעו הנשיאים "על סכנה חסרת תקדים לשלטון החוק אם תפוטר היועצת המשפטית לממשלה. במשטר הדמוקרטי הנוהג בישראל היועצת המשפטית היא שומרת הסף החשובה ביותר מפני פגיעה אפשרית של הממשלה בזכויות אזרח וזכויות פרט של תושבי המדינה".
הם הוסיפו: "אם תפוטר, נכריז על שביתה אישית שלנו, נצא להפגין כנגד המהלך ונקרא לגורמים אחרים לעשות כמונו".
שר התקשורת שלמה קרעי הגיב: "האקדמיה הישראלית הפכה לבדיחה עצובה. במקום לעסוק במחקר ובהוראה, נשיאי האוניברסיטאות מאיימים להפוך את עצמם לפעילים פוליטיים, לצאת להפגנות ולקרוא לאחרים להצטרף – רק כי הממשלה פועלת במסגרת סמכותה".
הוא הוסיף: "מי שהופך את מוסדות ההשכלה לכלי פוליטי בידי השמאל הקיצוני ומשתמש במשרתו הרמה כקרדום פוליטי לחפור בו – שלא יתפלא אם הציבור ישאל למה הוא צריך לממן את הקרקס הזה. רוצים להיות זרוע של מחנה אנטי-דמוקרטי? תעשו זאת על חשבונכם. תתפטרו".
ביום רביעי פנה שר המשפטים יריב לוין למזכיר הממשלה כדי לקדם הצעה להבעת אי אמון ביועצת המשפטית לממשלה. באופן מעשי מדובר בפתיחת הליך ההדחה של היועצת באופן הבא: ראשית תתקיים ישיבת ממשלה לצורך הבעת אי אמון.
לאחר מכן תפנה הממשלה לוועדת האיתור לתפקיד היועץ המשפטי כדי שתביע עמדתה ולאחר מכן תתקיים הצבעה בה תודח בהרב מיארה ככל הנראה.
בהצעה שהוא מתכוון להעלות בממשלה כתב לוין: "הממשלה מחליטה להביע אי אמון ביועצת המשפטית לממשלה עו"ד גלי בהרב-מיארה, נוכח התנהלותה הבלתי הולמת, ונוכח קיומם של חילוקי דעות מהותיים וממושכים בין הממשלה לבין היועצת המשפטית לממשלה, היוצרים מצב המונע שיתוף פעולה יעיל".
לוין האשים את היועצת כי "בעוד שרוממות ערכי הדמוקרטיה בגרונה, לאמיתו של דבר ריסקה עד עפר את אותם עקרונות בשמם התיימרה לפעול".