
שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי, שיגר מכתב חריף ליועצת המשפטית לממשלה, עו"ד גלי בהרב-מיארה, בו העלה שורת טענות חמורות בנוגע לניגוד עניינים אשר, לטענתו, מונע ממנה לטפל בעניינים הקשורים לשירות הביטחון הכללי.
לדבריו, נודע לו כי במחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש) שוקלים לפתוח נגדו בחקירה במסגרת פרשת איש השב"כ א', וכי ההחלטה בעניין תלויה באישורה של היועצת. "אין בכוונתי לעמוד כאן בפירוט על החסינות המהותית שיש לי כנבחר ציבור", כתב, אך הדגיש כי עיקר פנייתו נוגע לניגוד עניינים מהותי שאינו מדווח.
במכתבו העלה טענות חמורות נוספות, בהן חשיפת קשר זוגי בין בהרב-מיארה לבין ג׳קי אשל, לשעבר איש מוסד, המשמש כעד תביעה בתיק 1000. "קשר שהוסתר לחלוטין אפילו מהתביעה עצמה", כתב.
בהמשך המכתב ציין שיקלי כי היועצת סיפקה, לכאורה, ייעוץ משפטי פרטי לנפתלי בנט לפני מינויה לתפקיד. לדבריו, ייתכן שהייעוץ השפיע על מינוי קודם שלה לדירקטורית במדרשת בן גוריון, ובהמשך גם על מינויה ליועצת המשפטית לממשלה.
בהמשך דבריו התייחס לקשר משפחתי לשב"כ: לדבריו, בעלה של היועצת שירת בארגון, סיים את תפקידו מסיבות רפואיות, ומאז זוכה לתמיכה משמעותית מצד השירות, לרבות סיעוד אישי בעלות גבוהה. לטענתו, מדובר בקשר חברי הדוק שלא דווח במסגרת הסדר ניגוד העניינים.
הוא הוסיף כי מדובר ככל הנראה בסיוע שהוענק גם לפני ולפנים משורת הדין. "ברור שאין ביכולתך לקבל החלטות לגבי השב"כ והעומד בראשו, באופן נקי ומנותק מכל רגש", כתב שיקלי, והוסיף בקשה חד-משמעית: "אבקש שתימשכי ידיך לאלתר מכל עיסוק בעניינו של ראש שב"כ היוצא רונן בר, לרבות ענינו של איש השירות א' שביקש לחשוף התנהלות קלוקלת של ראש השירות, ובאופן נגזר גם בהחלטות הנוגעות לגביי".
המכתב הופנה גם לידיעת מבקר המדינה מתניהו אנגלמן ושרי הממשלה.
את דבריו של שיקלי חיזק העיתונאי אבישי גרינצייג שחשף את הפרשה וכתב על הקשר של היועמ"שית וג'קי אשל: "גם הוא וגם היא לא חושבים שזו זכות של הנאשם ושל בית המשפט לדעת שהעד הזה הוא בן זוג של היועמ"שית".
הוא הוסיף כי היא "יודעת את האמת, וכבר יודעת שעלו עליה ולמרות זאת - לא טורחת לעדכן את בית המשפט ואת ההגנה - זו החלטה שמלמדת על זחיחות ויהירות אין קץ".