
ג'קי אשל, ששימש בעבר כראש אגף המבצעים במוסד והעיד כעד תביעה בפרשת 1000 בינואר 2024, הוא חבר קרוב של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, כך דיווח הערב (שלישי) העיתונאי אבישי גרינצייג ב'i24NEWS'.
לדברי גרינצייג, הקשר בין השניים לא דווח לגורמים המרכזיים בתיק – כולל לצוות התביעה, עורכי הדין יהודית תירוש ואלון גילדין – ואף לא הובא לידיעת ההגנה או בית המשפט.
מהפרסום עולה כי בעת כניסתה לתפקיד, דיווחה בהרב-מיארה ליועצת המשפטית של משרד המשפטים על הקשר עם אשל, אך באופן חלקי בלבד. בעקבות זאת נקבע כי היא לא תקבל החלטות בעניינו.
עם זאת, בהסדר ניגוד העניינים הרשמי שנוסח לאחר מינויה, לא נכללה כלל התייחסות לקשר זה או לאיסור שהוטל עליה – והדבר לא פורסם בציבור ולא דווח לתובעים בתיק.
מטעמה של היועצת המשפטית לממשלה נמסר בתגובה, "מר אשל הוא חבר קרוב של היועצת המשפטית לממשלה. עדכון על כך הועבר מבעוד מועד לגורמים הרלוונטיים לעניין".
שר התקשורת שלמה קרעי הגיב: "היועמ"שית לממשלה שוברת שיאים של שפל מוסרי ומשפטי. לא רק שהיא פועלת בניגוד לחוק כדי לסכל את מדיניות הממשלה, מתברר כעת שהיא גם הסתירה ניגוד עניינים אישי מהותי במשפט התפור נגד ראש הממשלה – מהתביעה, מההגנה ומהשופטים. זה לא רשלנות – זו שחיתות בשירות כנופיית שלטון החוק. מי יחקור אותה? מי יעצור את הפארסה? הביתה – ולחקירה מיד".