יו"ר ועדת החוקה ח"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית) מחבק את יוזמת נשיא המדינה יצחק הרצוג לקיים הידברות בבית הנשים ולגבש בהסכמה עם האופוזיציה את הרפורמה במערכת המשפט.
רוטמן הודה שהתרגש לשמוע את דברי הנשיא שנאמרו מתוך כנות ודאגה לאחדות העם. ''נשיא המדינה היה פה לרבים, הן בהדגישו את חשיבותה של האחדות בעם ישראל והן בעומדו על הצורך החיוני בתיקון מערכת המשפט ובתיאורו את העוולות והכשלים, ולמעשה את המניעים שלנו לקידום התיקון ולהחזרת הצדק למערכת המשפט''.
לדברי רוטמן, הפערים בין מתווה הפתיחה של נשיא המדינה לבין טיוטות הצעת החוק אינם גדולים, "ובוודאי אינם מצדיקים נבואות אפוקליפסה או זעקות שבר על קץ הדמוקרטיה כפי שחווינו בשבועות האחרונים.
"ישנם חלקים בהצעתו של הנשיא שהם נכונים בעיניי וחלקים אחרים שאני סבור שיש צורך להתאים אותם לפתרון הבעיות אותם אנו חווים ושהבטחנו לבוחרינו לטפל בהם, אולם בהידברות כנה בין אופוזיציה לקואליציה, אני מאמין שנוכל לצמצם את הפערים ולשאוף לתוכנית שתיהנה מהסכמה רחבה, כפי שאמר שר המשפטים יריב לוין, כבר בתחילת הדרך''.
ח"כ רוטמן אמר כי השליטה על מועד ההצבעה במליאה אינה בידיו ותלויה בגורמים רבים. ''אני גם סבור, כמו השר לוין, שאפשר וצריך לקיים את ההידברות ללא דחיית החקיקה, אולם בשלב זה, כבר היום ועוד לפני שהצעת החוק תעלה להצבעה בקריאה הראשונה במליאה, וכפי שביקש הנשיא, אשמח לשבת, ללא כל דיחוי, בתיווך הנשיא ובכל מקום שיבחר, עם כל נציג של האופוזיציה שירצה בכך, ללא תנאים מוקדמים, והכל כדי לקדם הידברות אמיתית ולהוביל להסכמה לאומית רחבה סביב הרפורמה לתיקון מערכת המשפט''.
''אני קורא לחבריי באופוזיציה, וגם לאסתר חיות, נשיאת בית המשפט העליון: בואו לנשיא, קומו ונעלה ציון. ללא תנאים מוקדמים. נכבד את נשיא המדינה ואת קריאתו, כמו גם את גודל השעה שהיא מייצגת, ונראה לציבור הגדול הנושא את עיניו אלינו שאנו מסוגלים לשבת ולהידבר''.
רוטמן הוסיף כי ''אסור לאבד זמן יקר על מריבות ועל מאבקי יוקרה. נקרתה לידינו הזדמנות היסטורית לתקן עוולות ישנות, להשיב את האמון במערכת המשפט ולעמוד במקום שאבותינו רק חלמו עליו''.